如果只接2.0 Speaker 唔使買Pro版,平好多。我都啱啱入手 EVGA NU Audio 接2.0 Speaker ...
curtis1008 發表於 2020-2-19 11:58

係邊買?? 幾錢??

回覆 1# macis

想問係hk邊度有得賣??

回覆 11# macis
美亞, USD179 免運費

回覆  macis

想問係hk邊度有得賣??
hoganlai2010 發表於 2020-2-19 12:52

有間賣$1600

Sound Card 都有DAC...
macis 發表於 18/2/2020 07:18 PM

DAC = Digital Analog Converter(音效卡最重要功能)
Optical 出即係數碼原裝輸出唔經轉換,由你對 2.0 Speaker 去做
咁不如用底板內置或者 CPU/GPU HDMI 輸出,
要 Optical 可以買 HDMI to Optical Device

DAC = Digital Analog Converter(音效卡最重要功能)
Optical 出即係數碼原裝輸出唔經轉換,由你對 2.0 S ...
孤兒仔 發表於 2020-2-19 14:34

內置跟Sound Card 我都試過 Optical Out, Sound Card 真係好聲D

Optical 出即係數碼原裝輸出唔經轉換,由你對 2.0 S ...
孤兒仔 發表於 2020-2-19 14:34

道理上是,但經sound card 出光纖是好大分別…

道理上是,但經sound card 出光纖是好大分別…
EVIS 發表於 2020-2-19 14:57

電子信號都要Conver轉做光...

有間賣$1600
macis 發表於 2020-2-19 14:10

請問係邊間鋪

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

回覆  macis
美亞, USD179 免運費
curtis1008 發表於 2020-2-19 13:16

方唔方便send 美亞 url 出黎 or pm 我

(由 HKEPC Android 手機版 發出)