左手數過去分別係G4 MDD, iMac G4, Powerbook G4, Twentieth Anniversary Mac, G4 Cube

左手數過去分別係B ...
mikeylam 發表於 2020-2-21 19:08

第一張圖我第一眼分唔清係product定係Art

回復 30 #mikeylam

G3 個design 放到而家都係好潮

via HKEPC Reader for Android

最犀利都應該係部TAM嘅design。到依家都仲好有型。

回復 mikeylam

G3 個design 放到而家都係好潮

zgmfx12a 發表於 2020-2-21 22:53

小弟睇人哋外國啲收藏家(即係垃圾佬)擺得好靚。iMac 5個顏色放喺度好似showroom咁。可惜香港真係冇咁多地方。依家東施效顰...

第一張圖我第一眼分唔清係product定係Art
Dcup 發表於 2020-2-21 22:37

回復 33 #mikeylam

G3 而家仲可以做乜? 個ios 舊到...

向下角果條RAM咁勁抽既...

有啲機只可以用OS 9或者好舊嘅Linux。可以話真係冇用。最後期嘅G3同G4可以裝osx 10.5同埋比較新啲嘅Linux。都唔講得叫有用但係都睇得下

回復 mikeylam

G3 而家仲可以做乜? 個ios 舊到...

zgmfx12a 發表於 2020-2-22 15:40

回復 37 #mikeylam

印象中G3 係得USB1.1, 好似連Lan port 都冇...有冇得upgrade?

睇邊部g3。應該imac g3打後嘅機都有lan。

如果你話upgrade cpu嘅話就睇咩型號。有啲得有啲唔得。

師兄有興趣可以參考呢兩個網

www.everymac.com
www.lowendmac.com

回復 mikeylam

印象中G3 係得USB1.1, 好似連Lan port 都冇...有冇得upgrade?

via HKEPC Reader for Andro ...
zgmfx12a 發表於 2020-2-22 16:52

RAM? 邊度?

向下角果條RAM咁勁抽既...
樹下乘涼 發表於 2020-2-22 15:49