剛剛睇過youtube, 如果6核6線, i5-9400F vs Ryzen 3500X
i5 又唔算輸好多

咁可能真係等埋i5 10代, 6核12線 vs Ryzen 3600 好似合理D

問題黎拉,新i5個價係對應3700x  

via HKEPC Reader for Android
laisy1294 發表於 2020-3-6 22:16

i5唔輸多,咁問下i5贏左咩?

原本一心都係用intel, 以真係做主力機計, AMD 對上果次已經係Duron年代

價位中階機, 其實RAM (2666MHz) 買 ...
soccerism 發表於 2020-3-6 00:07

壓片唔使問阿貴梗要用煙仔,a仔仲係差少少

vvdee 發表於 2020-3-8 08:19

生產力AMD贏到無人想做報告....

唔用AVX-512既話Zen 2全勝

handbrake 嘅話h264  3700X=9900k

最後comet lake i5 會clock幾高先係問題

4代I5仲行得走得
唔計PUBG隻食CPU垃圾game
打機開1080P中高效都未有事
原本都諗住買3600 諗住等埋10代I5先決定
希望6C12T I5個價靚,就算廢都要逼到3600減價

i5 gen 10, 6C12T 仲用14nm, 對象客戶係一般文書或輕量打機用戶, 呢類用家似乎都唔會對散熱裝置太考究, 會唔會出事?

i5 gen 10, 6C12T 仲用14nm, 對象客戶係一般文書或輕量打機用戶, 呢類用家似乎都唔會對散熱裝置太考究, 會 ...
soccerism 發表於 2020-3-8 21:01

125W既話會