之前試到好stable 既 3600 14-19-14 打RE3 同 Doom 就彈game.

又要再超過ram.  ...
crackong 發表於 2020-4-6 21:27

幾時都係打機試最實際
開埋afterburner同obs錄影都無事即係穩

我要將trfc降到275都要放棄3800
落3733 cl14先至做到

幾時都係打機試最實際
開埋afterburner同obs錄影都無事即係穩

我要將trfc降到275都要放棄3800
落3733 cl ...
kcthomlau 發表於 2020-4-6 21:41

我對芝奇3000就跑3800 cl16 trfc288
有時間再試下較下

不過都差唔遠了

via HKEPC Reader for Android

想請教下點樣睇過粒cpu幾時生產?

想請教下點樣睇過粒cpu幾時生產?
tamkelvin313 發表於 2020-4-8 02:54

https://www.hkepc.com/forum/redi ... 29&pid=39273057

回覆 195# crackong

最後退左EK 單, 上TB 買
報告下先
Full Load CPU ~ 62C
Full Load FPU ~ 75C (頭7 分鐘全程4Ghz)
跑C20 仲有7403 分!

另外就係順手幫張1080ti 上個X72, 呢個真係不得了
idle 22~23 度, 3d mark 完最高都係44C, 110% power limit

回覆  crackong

最後退左EK 單, 上TB 買
報告下先
Full Load CPU ~ 62C
Full Load FPU ~ 75C (頭7  ...
marcochl 發表於 2020-4-11 23:55

兩隻 AIO 貴過粒U

回覆 316# crackong

未啦, 2 隻加埋都係3700X 之嘛, 未有耐到3900X

未啦, 2 隻加埋都係3700X 之嘛, 未有耐到3900X
marcochl 發表於 2020-4-12 00:39

可憐我仲用緊風冷

回覆 318# crackong

一部機兩套水好正, 箱入面D 熱力全部輕鬆排出

一部機兩套水好正, 箱入面D 熱力全部輕鬆排出
marcochl 發表於 2020-4-14 10:21

我要等 o11 mini 出左先再搞兩套AIO