回覆 27# crackong

我放任佢地自己玩算, 依家用Cooler master 個argb hub set 左單色後又唔覺有咩問題
Royal 4 條ram 由得仍地rainbow
係打靶ledsync 阻住曬 (原來只係區區"EVGA" 4 隻字, GeForce 1080 TI 咁多隻字唔駛點搞都自己識color cycle)

回覆 29# kcto

idle voltage <1v

我粒3900X 打死idle 都係1.0X v

新周期的確唔錯,㖊日都收咗粒50周3700X,3800CL16 1:1真1T冇難度,4.4GHz 1.4V直入跑R20,電壓頻率應該仲 ...
kcto 發表於 2020-3-19 12:09

1.4v 4.4 真係好過我之前粒 3700x 好多

1.4v 4.4 真係好過我之前粒 3700x 好多
crackong 發表於 2020-3-19 12:17

AIDA FP64 104度

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

見有好多人跑到7800分以上

粒野就黎俾你地chok到可以全核turbo

見有好多人跑到7800分以上
yick 發表於 2020-3-19 12:29

粒野就黎俾你地chok到可以全核turbo
danny9428 發表於 2020-3-19 12:31

我尼粒用風冷都可以全核4.4
配AIO行1.35v 上 4.5 肯定得
自組水行1.4 上 4.6 絕對有可能
R20 一定破8000  

回覆 37# crackong

入隻AIO 啦
我岩岩去左EKWB 到訂左呢隻
https://www.ekwb.com/shop/ek-aio-360-d-rgb

回覆  crackong

入隻AIO 啦
我岩岩去左EKWB 到訂左呢隻
marcochl 發表於 2020-3-19 14:03

而家隻箱唔support AIO
暫時又冇岩心水既箱 (要夠細隻又有真typeC)

睇下O11 Mini 出左點樣先

如果我真係換 360, 一定自己插3隻 A12 扇落去.

回覆 39# crackong

我用o11 dynamic 感覺好爽