回覆 7# sport
快邊張幾多xxx%,d數據邊度穩黎參考

回復 19 #Mr.scy

我試下.

換機嗰陣懶得濟唔想重裝windows

via HKEPC Reader for Android

又係噉樣,只要部機入邊有一樣嘢係AMD,就一定關AMD事
ernesttsim 發表於 2020-3-26 02:10

梗係啦
Intel 唔夾ram 肯定係ram / 底板問題
AMD 唔夾ram 肯定係 CPU 問題

梗係啦
Intel 唔夾ram 肯定係ram / 底板問題
AMD 唔夾ram 肯定係 CPU 問題
crackong 發表於 2020-3-26 09:09

見到網上都幾多ryzen frame drop問題先會咁諗.

amd多小毛病都唔係第一日知

ram 我超到3200 c18行

遲啲會試翻defalt會唔會咁,雖然我網上曾經見過Au+N卡行壓力測試(中階底板)得90~95%

via HKEPC Reader for Android

見到網上都幾多ryzen frame drop問題先會咁諗.
amd多小毛病都唔係第一日知
ram 我超到3200 c18行
遲啲 ...
南伯利亞人 發表於 2020-3-26 14:25

frame drop 問題 I/A 一樣多.
甚至 Intel 冇HT 果堆CPU 係最慘既

至於 "amd CPU 多小毛病"
聽就聽得多, 通常一問對方又講唔出係咩.
我都係聽過就算.

軟件冇做優化唔等於amd CPU 有問題

intel+nvidia
lol stuttering
https://youtu.be/CTblsJwadv0

今次intel問題定nv問題?

intel+nvidia
lol stuttering

今次intel問題定nv問題?
kcthomlau 發表於 2020-3-26 14:43

一定係底板廠既錯

最後方法重裝windows
換過硬件,重裝穩陣

一定係底板廠既錯
crackong 發表於 2020-3-26 14:47

可能人品問題
絕對唔係I/N問題