回覆  dan_dan

依家好多版都好少usb port,   我情願佢畀多兩個usb仲好
astronmartin 發表於 2020-5-3 15:09

點解你覺得cut ps2會俾翻usb你,現時大多板既io上,可以堆夠12個USB位都仲有空位(一排4個,擺夠3行其實唔難),而廠唔做完全唔係ps2問題

我仲用緊PS2 keyborad, 已經用WIN10.
當救機時,PS2 keyborad 幫到手~  二奶機 裝WIN7都用得著.

新板仲可以比人裝到win7 咩?
嚟緊z490都有ps2頭

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2) ...
dan_dan 發表於 2020-5-3 10:37

置頂post咪有講方法囉。。

有用架,用黎插 Model M (AT轉PS2),另一部機用filco,當然係model 爽d啦。

有用架,用黎插 Model M (AT轉PS2),另一部機用filco,當然係model 爽d啦。
電腦盲用戶 發表於 2020-5-5 23:12

完全同意

der8auer有講過 LN2極冷overclock 情況下 usb controlller 會傻傻地
宜個情況ps2就好有用 點解貴板會有ps2就係咁解
https://www.youtube.com/watch?v=o-6Iwb2HihE

裝win7 有 PS2 方便好多

呢句真,初頭唔知以為死硬件(B450 裝 Win7)

裝win7 有 PS2 方便好多
gigabyte 發表於 9-5-2020 15:57

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

要黎裝Windows7, 仲有好多人唔捨得轉Windows

其實仲有無PS2 keyboard mouse 賣