[操作疑難] 升級白痴問題

白痴問題,3770k到現在已經多年沒有再砌機,想升級AMD+M/B+RAM,請問是否一開始就要set bios ,否則連機也開不到嗎?
https://www.youtube.com/watch?v= ... p;index=2&t=73s
剛剛看 YouTube 他搞了二天才完成,搞到我都驚驚地。
謝謝各位解答~~

有啲底板插錯槽係開唔到機架。我就係例子之一,冇睇說明書。3700X+MSI ,我以為舊時啲底板咁就插1同2槽,點知著唔到,以為壞板 去舖頭檢查冇事 叫我插2同4槽先得,如得兩條RAM就插2-4槽先,原來底板有張貼紙都有寫,字仔超細隻。

白痴問題,3770k到現在已經多年沒有再砌機,想升級AMD+M/B+RAM,請問是否一開始就要set bios ,否則連機也開 ...
MTX 發表於 2020-5-15 04:03

你買X570或者寫住”Ryzen 3000 ready”嘅B450, X470就唔使
否則要請店家用佢粒CPU搞bios

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

你買X570或者寫住”Ryzen 3000 ready”嘅B450, X470就唔使
否則要請店家用佢粒CPU搞bios

via HKEPC IR P ...
CometCrasher 發表於 2020-5-15 08:10

Ryzen 3xxx出左大半年啦。。。。

via HKEPC Reader for Android

Ryzen 3xxx出左大半年啦。。。。

via HKEPC Reader for Android
Athlon神64 發表於 2020-5-15 10:27

細鋪又古代貨真係唔奇

白痴問題,3770k到現在已經多年沒有再砌機,想升級AMD+M/B+RAM,請問是否一開始就要set bios ,否則連機也開 ...
MTX 發表於 2020-5-15 04:03

如果係驚
就唔好"慳返$150蚊砌機"

無朋友又唔識搞既話慳果 一兩百真係搵自己黎搞