[主機板] 今代 B460 板好似幾正

不過冇得超頻 ,唔知買咁貴做咩

同B550 比就比下去!
B460 ram仍然行2666mhz,除咗i7/i9 可行2933mhz
冇得超頻,冇前置Type-C

B460 ram仍然行2666mhz,除咗i7/i9 可行2933mhz
冇得超頻,冇前置Type-C ...
sport 發表於 2020-5-31 18:42

冇得超緊係用乞兒版 H410 配 10400F

冇得超頻,冇前置Type-C ...
sport 發表於 2020-5-31 18:42
3600+ RAM 有邊個買
低價 RAM 有邊個 OC 到 3600+
玩 B550 唔上 3600-5000 最終上返 3200 咁同 2933 有乜分別
10400 焊錫版 都上到 2933

3600+ RAM 有邊個買
低價 RAM 有邊個 OC 到 3600+
玩 B550 唔上 3600-5000 最終上返 3200 咁同 2933 有乜分 ...
MelonGx 發表於 2020-5-31 19:00

10400 焊錫版 去那裏買?
B450 都上到3600,B550 上唔到3600
點為之低價 RAM 喎?

10400 焊錫版 去那裏買?
B450 都上到3600,B550 上唔到3600
點為之低價 RAM 喎? ...
sport 發表於 2020-5-31 19:08
10400 焊錫版 要全世界淘
你平時推嗰啲 RAM 囉

10400 焊錫版 要全世界淘
你平時推嗰啲 RAM 囉
MelonGx 發表於 2020-5-31 19:12

無行貨原來要淘!
我推嗰啲 RAM大多上到3600喎

b460都算 連h470都唔俾3200

B550重靚,根本唔係平價嘢...

呢款正丫, 供電照抄Z490落黎, heatsink仲要再大d
如果冇鎖125w, 又唔貴, 買得過

wifi slot好野, 但係冇跟天線, 個窿又鬼死咁高, 買天線要留意長度
i/o usb頭都有d少, 多藍芽多device就未必夠用!
內置整2個usb3.0咁誇張, 有幾何見到中低階機箱有4個前置3.0! 前置type c又係! 仲要得5gbps!
放哂去後面做tpye a好過啦2020年機箱都唔興5.25位!