[中央處理器] 買10600k 一定要超頻先得

如果唔係, 打機同3700x 一模一樣, CS:GO仲會輸

你都喺度講廢話
買K CPU跟住唔買Z板唔超頻做咩

同埋8C vs 6C公平咩,識唔識apple to apple

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

樓上 is right
3600 6C 12T vs 10600k 6C 12T 咁就公平

你都喺度講廢話
買K CPU跟住唔買Z板唔超頻做咩

同埋8C vs 6C公平咩,識唔識apple to apple

via HKEPC IR  ...
CometCrasher 發表於 2020-6-2 07:04

因為人地 10600k 同 3700x 同價錢
非常公平

如果10600k 賣 3600 個價
自然會用 3600 (x) 去比

樓上 is right
3600 6C 12T vs 10600k 6C 12T 咁就公平
sport 發表於 2020-6-2 07:14

10600k 比 3600 貴成100美金 (60%)
點睇都唔公平.

10600k 比 3600 貴成100美金 (60%)
點睇都唔公平.
crackong 發表於 2020-6-2 07:45

大家同級一個I 5 一個R 5,一樣6C 12T,牌子唔同價$當然唔同
10600K 最好同3600XT比

公平 d錢同 core都要比

又平過你又勁過你又涼過你又送散熱仲買intel? 貪佢廢?

個個網站 D 評測都唔一樣
我見過有 D 網站 10400 都贏到 3600
唔知係咪有冇 FIX INTEL BUG 既分別

大家同級一個I 5 一個R 5,一樣6C 12T,牌子唔同價$當然唔同
10600K 最好同3600XT比 ...
sport 發表於 2020-6-2 08:11

咁要等3600 xt 出左先知

而家10600k ~270USD
最接近就係 3700x ~275USD

同埋如果唔理價錢一定要r5 要對r5
咁10900k 要對 3950x
因為唔睇價錢
我個人就覺得咁樣唔公平

所以簡單d
同價對同價