[其他] 6700k,想換機,值唔值得等埋ZEN3?

6700k,想換機,值唔值得等埋ZEN3?
(本想等INTEL出,換INTEL 10900K,但佢出左,又唔爭氣…咁那熱都唔知點用,拒絕水冷)
但現在換ZEN2 會唔會好傻。

如果出ZEN2,我一定係3900X

比INTEL 死拖爛拖時間,遲遲唔發佈,搞到兩頭唔到岸…
如果佢上年出,我一定唔駛諗﹐即出3900X

(講返聲:打機PC來,準備將來2080TI換3080TI)

急唔急換先,   如果唔係..等11代INTEL

3900X就可以再等等先
有3900XT
應該會係單核王者

咁那熱,咪降一級10700k囉.
如果一定要多核,咪3950x

你換嘅用途係做乜先? 打果啲遊戲宜家應付到唔到?
如果OK的話就等,
唔duck的話又有閒錢, 咁做咩唔換?

我都有同一個煩惱
到底係B550出果時出ZEN2,定係等多半年ZEN3 (又者等多一兩個月傳聞中既ZEN2+)

好奇一問點解師兄要拒絕水冷
我自己對上四部機有三部都係一體式水泠
Phenom X6 1090T
i5 4570S
i7 4770
全部都無問題發生
同埋又涼而靜

same here, 等緊買B550加3300X, 用住等ZEN3

10900k其實有幾熱呢? 有無師兄出咗?
我反而成日係utube見好多鬼佬用240aio嚟壓都壓得住,温度都唔算高,不過真係唔知可唔可以作準咁解

3900X就可以再等等先
有3900XT
應該會係單核王者
kcthomlau 發表於 2020-6-6 09:52

3900xt有無話大約幾時推出? 唔該晒

急唔急換先,   如果唔係..等11代INTEL
yick 發表於 2020-6-6 09:23

intel 11代公布左, 都係14nm+++++++垃圾