[記憶體] Antec Katana 日本武士刀 DDR4-3200/3600

留意到Antec Katana DDR4係用SpecTek記憶體顆粒,而SpecTek為美光科技的全資子公司,專門修復與篩選美光未通過測試的DRAM/快閃記憶體晶片並以其名義打標出售。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%BE%8E%E5%85%89%E7%A7%91%E6%8A%80

Antec Katana DDR4得唔得?會唔會唔穩定?

你敢唔敢買

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

你敢唔敢買

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
kenxex1 發表於 2020-6-13 13:02

我唔知呀...見又唔係貴。就係想向大家請教,應唔應該做武士?買呢隻牌子RAM?

中文叫切腹

A數據都成日用依個品牌既顆粒...

SpecTek好似只係話係Micron全資分公司咁解...
可能會有人話Crucial都係美光喇 不過Crucial冇記錯美光唔係100%

其bin 完有幾好賣到咁賤價大家心照啦,最後手段咪行低頻賣囉

回覆 3# kcyipgar

出定價啦咩

睇下咩價位
其實我都用幾多ANTEC野