[電源器] SFX電源的選擇

小弟想砌細機
睇中一隻sliverstone ST45SF
買緊$400到
但一check見都七年前出嘅
會唔會有d舊?
大家又有咩sfx電源嘅推介?????

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

7年用家體驗證明無伏
更加應該買佢

sliverstone ST45SF 有分V2.0 , V3.0,
V2.0係FSP做,風扇較小.可承受溫度高D
V3.0,風扇較大. 好似先進D, 有過負載保護, 有低電壓保護 , 貴少少
利申: 用緊V2.0

回覆 1# 黃豆醬好味

要有 8 pin power 先好買.

利申:用緊隻3年前買落,
            而家半廢嘅Delta SFX 300W,  得4Pin, 無8Pin.

FSP 炒車多過 Sirtec

多年前未做到金牌同模組,個價算大平賣

seasonic

死過一隻, 過保死. FSP 應該唔係咁差.
之後索性換咗FSP 既dagger pro

之前都有樓主呢個問題
買seasonic 就只有sfx-L 仲要周圍冇貨
買fsp drag pro 又冇貨
依家岩岩出左姑媽 sfx 有10年保
買850w 仲係千頭
抵到爛

利申 買左sf750

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)

回覆 5# MelonGx

FSP正一PK,
買隻500w壞幾次換幾次,
最後一次代理upgrade隻700w比我,
因為等太耐(廿幾日)所以買左隻Antec頂住,
隻700w FSP keep左兩個月,
到要砌新PC用番隻700w FSP,
dklm 原來隻牛又係壞既,
換都費L事再換,
永世不用全漢牛,
同ADATA SSD一能樣正POK KA,
壞parts換番壞parts玩九客仔...