[中央處理器] [伏已中] AMD CPU點check 係邊間代理(遇到黑店 [証據已上載])

[黃金好多古惑招, 大家去買野一定要小心D]

AMD d CPU 香港成幾間代理,
前2日買左粒3700x, 但唔見個盒有代理貼紙, 點知係邊間代理嘅貨?
因為換game 要去返代理個網攪, 而家都唔知邊間係= =

[update]
剛返到屋企搵個盒出黎check多次, 真係無貼紙
上AMD check sn: 顯示中國地區

嬲嬲地中, 無唸過黃金會拎水貨當行貨賣, 買左十幾年硬件第一次遇到d咁嘅事
幾年前已經轉左淘寶/ newegg買硬件, 今次唔想等先去黃金買, 點知立即出事
我買當日係price.cxx.xx check 左行貨價先去買, 個店員仲話做唔返個價要加錢
明天會打去鋪頭問清楚, 如果真係咁玩野我一定開佢名

[09-Sep 2020 update]
今日打去問, 聽電話果個話係行貨黎喎, 跟住講左個不知名代理名, 話代貼漏叫我過去貼返喎
我whatsapp 同佢講香港正規代理得2間咋喎, 跟住佢就黎料係whatsapp 爆晒粗啦
佢所謂嘅代理, 連網頁都無
Rivia Technology Ltd. - https://www.facebook.com/riviatechnology/

跟手上網search 佢店名: City Computer, 原來係名店黎 今次真係衰貪快

照佢咁講, 唔使AMD 認証, 我買一粒AMD CPU返黎, 自己提供保養(即係壞左幫你網上RMA ), 然後攞去賣 = 我都係代理
whatsapp 錄音打包下載, 注意內有粗口, 兒童不宜
同鴨記黑店作風如出一徹,  事敗後靠大聲夾惡同粗口 唔使擔心喎, 我又無叫你地退貨
https://drive.google.com/drive/f ... nwcLiFk?usp=sharing

冇貼紙咪即係水貨囉

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# kennyleunghk

如果係行貨 係[健]達代理張紙好顯眼 我記得amd香港得二間代理

點解唔問返鋪頭,張單無電話

個盒應該有貼紙 最好問翻舖頭

多數幫襯咗黑店,行貨價賣水貨

多數幫襯咗黑店,行貨價賣水貨
Kennn 發表於 2020-9-8 21:44

我唸係, 唉

真同情.......我也曾試過一次.....好多年前我去SSP買個6TB 硬碟..個時要差不多2千幾元....俾晒錢..走出SHOP我朋友就提我點解沒貼邊間行的貼紙..立即轉身去同佢講...佢就扮傻咁同我地講...啊...應該唔記得貼..哈哈.....至換返一盒有貼偉仕代理..單也重新打過....好彩我FD醒...

其實唔係好多錢, 我真心唔明點解要咁做囉
水貨都可以RMA, 隻game 我其實都唔會有時間打
不過心情真係被影響晒, 錢買唔到........香港人將自己d 信譽一手搞壞晒
真係買淘寶都好保障過黃金.......

睇下明天鋪頭點答我

回覆 9# kennyleunghk

呢啲事已見怪不怪,amd盒裝可寄返去比amd rma。