[教學] Thunderbolt 3,需要裝乜嘢軟件同埋硬件

我想装Thunderbolt 3,需要裝乜嘢軟件同埋硬件

麻煩ching

我想装Thunderbolt 3,需要裝乜嘢軟件同埋硬件

麻煩ching
hyoma 發表於 2020-10-30 15:42

你想加雷電3口?

買塊有tb3的主機板....

tb3我平時插macbook PRO或者WINDOWS 10都唔洗裝乜野程式

你想加雷電3口?

買塊有tb3的主機板....

tb3我平時插macbook PRO或者WINDOWS 10都唔洗裝乜野程式 ...
s84292 發表於 2020-10-30 15:53

有冇零件推薦下

回復 3 #hyoma

主機板

via HKEPC Reader for Android

回復 hyoma

主機板

via HKEPC Reader for Android
ht1507 發表於 2020-10-30 16:06

唔係主機板,係加card,加線,加其他等等

唔該ching

唔該ching
hyoma 發表於 2020-10-30 16:11

google https://www.google.com/search?ne ... &sclient=psy-ab

回復 5 #hyoma

你塊板有冇TB3 header 先?
冇--》都係主機板

唔該ching
hyoma 發表於 2020-10-30 16:11

首先你要塊板支援裝 thunderbolt 3 pcie卡

並唔係所有板都支援

得少數得

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回復 hyoma

你塊板有冇TB3 header 先?
冇--》都係主機板
ht1507 發表於 2020-10-30 17:30

你既意思係唔係加card 都唔得

Thunderbolt 3唔係就咁一條pcie就ok仲要主板有位接線

螢幕擷取畫面 2020-10-30 190213.png

螢幕擷取畫面 2020-10-30 190227.png