[其他] Intel 11th 代裡面最有CP值CPU i5 11400/F

睇完 Gamers Nexus測試,基本上游戲性能同上一代10600k差不多甚至快過,AMD最少要Zen3核心 5600x先可以匹敵,其本上game 性能完勝上一代任何AMD 3000 series,見到行Adobe Photoshop CC亦比得上5600x甚至快一些,加上功耗甚低,價錢只有5600x一半都冇,再且一個h510底板加i5亦可以支援到 DDR 4 3200MHz,只要供貨量多,就唔駛用貴U了

Reference:
https://www.youtube.com/watch?v=LYdHTSQxdCM

睇完 Gamers Nexus測試,基本上游戲性能同上一代10600k差不多甚至快過,AMD最少要Zen3核心 5600x先可以匹敵 ...
Geek2012 發表於 2021-4-2 17:04

新一代CPU贏對家上一代CPU都可以攞出黎講...真係好慘

回覆 2# tompkyou

其實你有係味有D安居,買到便U對消費者既我肯定有着數,況且intel/AMD是生是死關我叉事,要知道epc有四類人,intel 向、AMD 向、效能Fans、CP值向,你又邊一種?

香港幾時有11400買...

香港幾時有11400買...
~x~x~ 發表於 2021-4-2 18:03

俾我有貨都唔賣住啦,況且顯卡咁多肉食,冇奶油搬石頭x自己隻腳,肯定全力谷11400F啦

新一代CPU贏對家上一代CPU都可以攞出黎講...真係好慘
tompkyou 發表於 2021-4-2 17:35

師兄....ryzen....

俾我有貨都唔賣住啦,況且顯卡咁多肉食,冇奶油搬石頭x自己隻腳,肯定全力谷11400F啦 ...
Geek2012 發表於 2021-4-2 18:08

i5 照計容易網購到

Damage control post

呢件咩料嚟㗎?啲帖人氣又唔係高,典解長期有團火加持㗎

i5 照計容易網購到
usei 發表於 2021-4-2 18:33

新強已經有
但行貨唔使煩自己啫