回覆 20# CKmk2

我覺得就不會是龍
如果是龍,intel才不會出這個良心價
不過如果是龍又是這個良心價我會好驚喜

係龍係蟲過多兩日就知啦

大家疊埋心水等review
CKmk2 發表於 2/11/2021 03:14 PM

其實係龍係蟲已經昭然若揭,不過結果如何基本唔重要,
龍門係可以搬嘅,只要搵到佢特點就可以大肆吹奏演義,
更甚者就算係缺點,頭皮夠硬都可以曲拗到直成為優點(如數字師兄),
呢啲套路屢見不鮮啦。

AMD 快D全線支持 Win7, 有官driver不需要做win白老鼠
chwowaw21 發表於 2021-11-2 06:39

其實 M$ 咁努力同 Intel 合作, 係咁搞低 AMD 效能.
AMD 應該真係唔好同佢客氣.
出返 Windows XP + 7 既 Driver 就可以大返佢~

到時出左你地咪又係走去跑CINEBENCH分,
冇DDR5邊敢入GAME比FPS,
一係走去3D Mark專登剩TICK CPU SCORE,
跟住話高過你,
個陣AMD顯卡你地咪成班叫人關DLSS同關光追同你地比..

真係有心玩,
不如比下IPHONE用AMD定INTEL主板充電快D,
比下THUNDERBOLT4邊個傳輸速度快電壓高,
第日出左M.2 PCI-E5 睇下邊個速度快
再唔係比下內顯4K下玩GAME有幾多FPS, 最多可以出幾多個屏幕

你地一唔夠講就拎1080P/2K, 跟住話FPS高過你,
再唔夠就同你講P1, P2食唔食電,
一係話自己唔打機,
你地番去買3900X啦咪煩

樓上唔止一位師兄話Microsoft特登搞AMD...
我又唔覺得Microsoft會搞呢啲小動作
Xbox由第三代主機開始已經用AMD CPU
AMD報復的話佢場console大戰隨時兵敗如山倒

回覆 25# DeathKnight
M$會搞小動作唔代表AMD都要咁做,AMD唔做唔代表M$冇做,而且AMD拎Xbox嚟出氣只會拆自己招牌,人哋做唔好係人哋嘅事 做好自己係應該嘅。
M$同Intel夾埋打壓AMD已經係公開秘密,一次當巧合兩次當係唔好彩到第三次擺明係有心,M$搞AMD已經不下三次喇,AMD繼續做君子咁樣唔代表M$就唔係小人,AMD還AMD M$還M$。

回覆  CKmk2
不過如果是龍又是這個良心價我會好驚喜 ...
NG 發表於 2021-11-2 17:10

睇咁耐, 終於有師兄講出重點
AMD唔係開善堂, Intel更加唔係, 有出眾嘅產品點會平俾你?
一相情原相信Intel會良心發現, AMD都唔會啦
我信A粉I粉都想Intel賣大包, 始終有競爭先會平, 平先係硬道理
當然你未必介意佢賣得貴, 但係正常都唔介意佢賣得平掛

樓上唔止一位師兄話Microsoft特登搞AMD...
我又唔覺得Microsoft會搞呢啲小動作
Xbox由第三代主機開始已經用 ...
DeathKnight 發表於 2021-11-2 18:37

AMD唔會自己倒自己米掛, 報牛對佢都冇好處既
反而係人都見到Wintel吹風叫人買Win11新OS+12th gen big.LITTLE以全新產品作為賣點, 咁岩又Win11有L3 Cache既Bug對AMD不利既, 再咁岩AMD又打算用3D V-Cache黎做賣點喎
係咪太巧合呢?