[中央處理器] Project Hydra 搵CO 數字問題

我想請教下有冇CHING 係用Project Hydra 搵CO 個Offset?
RUN 完之後我得出以下offset 數有D 奇怪  正常見人都係全offset 多, 我呢粒行出黎有+ 有-
CPU: 5950X

C01        6
C02        -30
C03        -25
C04        -20
C05        -30
C06        4
C07        -30
C08        5
C09        -30
C10        -30
C11        -30
C12        -30
C13        -30
C14        -30
C15        -11
C16        -30

初初用過CO點set都唔穩之後
已經無再試
留俾其他ching答

等HYDRA 1.0D出咗再玩

回覆 2# kcthomlau

我都有試過,就係聽人講一黎全部negative 就瀨野

回覆  kcthomlau

我都有試過,就係聽人講一黎全部negative 就瀨野
marcochl 發表於 2021-11-15 20:17

即係已經有穩定既用法?
咁唔錯喎

睇介紹都係有正有負
https://youtu.be/7FyUwkkz4Pc?t=498

回覆 5# kcthomlau

依家試緊套fast co, 唔似會reboot, 分都ok (單核)
但明顯係會熱一截

依家試緊套fast co, 唔似會reboot, 分都ok (單核)
但明顯係會熱一截 ...
marcochl 發表於 2021-11-15 21:34

我都DL左
未有時間試
但好似有幾個profile
睇測試OC profile熱左正常
但唔知normal/undervolt會點

OC profile熱左15度
未命名 -1.jpg

回覆 8# kcthomlau

我直接睇佢個CO 建議行咋, 但用溫度換呢丁屎效能覺得有D On居

我直接睇佢個CO 建議行咋, 但用溫度換呢丁屎效能覺得有D On居 ...
marcochl 發表於 2021-11-15 21:49

佢CO有一行係safe, 有一行係fast
始終過左4.4g sweet point好難有大進步
但叫做免費換來效能
patreon要俾10USD