回覆 45# 炎冬

寨板唔出四條ram槽
but我手上有Gigbyate B75 同埋 Biostar Z77 都係4條ram槽
睇你有冇興趣

其實以前我都同tk買過幾次嘢,老闆佢人係唔錯的
有時有啲嘢真係有問題佢都好主動會幫手解決問題
但係唔好 ...
ppoppq123 發表於 2021-11-23 20:56

認同
但而家封左關 淘得電子野出左問題基本上冇得退 順豐唔會幫你寄電子野
唯一一次我買左粒X4 955 點知塊板食唔到125W嘅CPU 套版u一直都藍mon
然後賣家話退翻粒CPU去比佢試 咁我就嘗試用香港郵政用平郵寄翻大陸
因為之前上youtube揾淘寶退貨 有條片係講用香港郵政嘅投寄易 寄野去大陸
但去到郵局 佢得平郵 同 快遞
快遞要成舊水 仲貴過粒CPU
咁我只好揀平郵 比左$23郵費
最後用左一個星期先寄到去深圳 好彩退得到
呢個係我唯一一次喺淘寶退貨嘅經歷

大陸寄野黎香港好容易
香港寄野返大陸難過登天

有時候都係執d 舊野/2手野换自己部機d壞零件。

死馬當活馬醫。

淘寶買條Windows key其實好平,十幾廿蚊人仔有交易
二手砌機個Windows 可能都係咁來....
現在MS 基本上都 ...
MAX100 發表於 2021-11-21 20:23

巴打, 我都係, 基本上我D 機九成件都係新高登買
之前買左部廠機HP i3-8100 8GB  250GB HDD 買返去即時用, 無乜問題, 兩年前買都係$1800
仲好健康
新高登既鋪都有老實鋪同水人鋪, 同正常鋪頭一様

你在新高登買野,
要用貨品出門, 恕不退換既心態,
你呢家咁既心態十次唔夠比人呃 ...
chkichung 發表於 2021-11-21 20:22

我都買過2~3次, 有次塊板唔WORK, 個老細試左成半粒鐘鍾然後換另一塊比我. 都OK既

新高登買二手嘢有時都睇彩數 都有問題要退要換貨就要睇老闆心情