有無師兄用左sapphire 4870 toxic 1G?

請問散熱是否比公板有好大進步?心思思想買又驚4870太熱....

都考慮緊究竟買4870定260+.....

原帖由 Darkaz 於 2009-3-10 00:06 發表
供電比公板雞左, 所以散熱咪好左, 唔係太熱

師兄 講真定講笑 = =....

原帖由 waic 於 2009-3-10 03:00 發表
唔理係唔係數字供電, 只要供電 stable 就得. 講真 toxic 供電唔算雞. 唔好一見到數字供電就話正. 只不過係貴姐.

係貴.....但係Toxic....用左d平野...個價都貴過人用貴料果d ....

原帖由 oopsxp 於 2009-3-10 10:53 發表
樓主點解唔諗下 "即刻跛"GV-R487D5-1GD?
好似ok咁喎

比較緊 4870 同 260+.....好似..260+好小小...好難決定..

原帖由 Darkaz 於 2009-3-10 11:40 發表

公板4870你預供電部份好熱( fans 40% full load 8x c )

如果260+ fan 40%..full load會幾多呢?

原帖由 JLV1818 於 2009-3-10 12:02 發表

fan 40%, 如果唔超, 室溫20'c, 我估70'c左右,
另外仲要睇用咩程式check, 如果用furmark就應該唔止,
以我做例子, 65nm, 超 670,1430, 2360, fan55% 玩gta4 大約66-69'c, 但用furmark就會到80'c~
不過我係加左幾把風扇係周圍, 又吹又抽, 先減少多幾度~

既是話...其實260+比4870溫度都唔低得好多...?

隻非公板260+  55nm...RMB1299
http://vga.52hardware.com/labs/200903/0655083_3.html
inno隻公板260+  65nm ..also RMB 1299

原帖由 locusthuhu 於 2009-3-10 13:12 發表

Inno只系55nm非公版
不過好似Zotac既公版65nm,14層PCB都系1299,大陸有d網仲搞活動可以1099買到~~
就來崩盤啦
http://www.itocp.com/bbs/thread-24305-1-1.html

1099.......舊年我買張櫻花妹96GT..都要呢個價...

大陸 力量顏色果張4870 512M減到1299人仔了...