打算用AMD Phenom II X4, 用咩DISPLAY比較好?

因為打算砌新電腦,
CPU打算用AMD Phenom II X4 810/920
MB 用Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

唔知用ATI 4850定NVIDEA GTS250 DISPLAY好?
有無師兄可以推介一下...
希望有HDMI輸出的

我會用 250,,,,,,,,

HD4850啦 攪番套"龍平台",而且HD4850本身應該付有DVI轉HDMI轉頭,HDMI亦可以出聲,無需拉線

玩 HDMI 一定係 ATI 好。至於打機就………如果你玩 physx 既 game(EA 近排果隻…我都唔知叫咩名…),NV 卡的確會好D,不過個人黎講自己會覺得呢期 ATI 卡抵玩過 NV ,所以如果你問我既話,就算係我自己買,都一定買 4850。

原帖由 kenneth414 於 2009-3-14 12:11 發表
因為打算砌新電腦,
CPU打算用AMD Phenom II X4 810/920
MB 用Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

唔知用ATI 4850定NVIDEA GTS250 DISPLAY好?
有無師兄可以推介一下...
希望有HDMI輸出的

Will you take HD4870 into your consideration

原帖由 helenchan 於 2009-3-14 12:19 發表
玩 HDMI 一定係 ATI 好。至於打機就………如果你玩 physx 既 game(EA 近排果隻…我都唔知叫咩名…),NV 卡的確會好D,不過個人黎講自己會覺得呢期 ATI 卡抵玩過 NV ,所以如果你問我既話,就算係我自己買,都一定買 4850。

你講鏡之邊緣?

回覆 6# 的帖子

係掛…因為我唔鍾意玩呢類型 game ,只係我知道佢用 physx 咁大把。

呢期 ATI 算係上番唔少。今次佢的確做得到平野有好,同 NV 果種要求貴先好,平就唔方好既玩法衝撞下,局住 NV 減價,好爽~~~NV 真係貴卡天下,雖然佢D貴卡都真係算幾掂……

原帖由 helenchan 於 2009-3-14 12:38 發表
係掛…因為我唔鍾意玩呢類型 game ,只係我知道佢用 physx 咁大把。

呢期 ATI 算係上番唔少。今次佢的確做得到平野有好,同 NV 果種要求貴先好,平就唔方好既玩法衝撞下,局住 NV 減價,好爽~~~NV 真係貴卡天下,雖然佢D貴卡都真係算幾掂……

而家NV最大劑係以改名+降價迎戰ATI
整個Product Line只有GTX260以上先係新設計
之前開售叫價仲要數千
過去ATI HD2系+HD3系效能差極都叫做新設計, 有改進
NV

你塊版行得CF的話, 就買HD4850啦