應該買GTX260 OC定GTX285?

小弟而家用緊 C2D 6850+8800GTS 320M, 因近排想換顯卡, 想問一下換GTX260 OC定GTX285好, 主要都係行1900X1200打機多, 會玩Crysis, GTAIV等等, 比較少開AA,AF, 有時開都只開2x

另外我想問下, GTX260 OC同GTX285效能上相差大唔大, 因為兩卡都相差成千蚊, 如果效能相差不大係咪GTX260 OC會好D?或者除左以上兩卡仲有冇其他卡可以選擇?

原帖由 Kenji~維 於 2009-3-20 12:09 發表
小弟而家用緊 C2D 6850+8800GTS 320M, 因近排想換顯卡, 想問一下換GTX260 OC定GTX285好, 主要都係行1900X1200打機多, 會玩Crysis, GTAIV等等, 比較少開AA,AF, 有時開都只開2x

另外 ...

Support GTX285, Suggest you to buy Galaxy bcoz it is cheaper and have a very good CS

原帖由 Kenji~維 於 2009-3-20 12:09 發表

另外 ...

考慮得 GTX 285, 我諗錢已經唔係最大 Concern。
所以你都係買 GTX 285 吧啦,  以免買左 GTX 260 後仲心思思想買/升級 GTX 285, 到時後悔莫及。當然, GTX 260 c/p 值高 D, 但我覺你買左會冇咁開心 lor。唔爭在心痛多 $1000 蚊 la!!

GTX 260 點超都唔夠 GTX 285 Default la

其實好重要的問題:
你幾耐換game,
換得快,買勁d
換得慢,買平d,因科技趺價.

原帖由 gunman 於 2009-3-20 13:11 發表
其實好重要的問題:
你幾耐換game,
換得快,買勁d
換得慢,買平d,因科技趺價.

唔係應該倒轉咩?
應該:
換得快,買平d,
換得慢,買勁d,一勞永逸

但你CPU會唔會推唔盡張285呢

原帖由 grandninja 於 2009-3-20 13:14 發表

唔係應該倒轉咩?
應該:
換得快,買平d,
換得慢,買勁d,一勞永逸

no la! 你想下,如果你省下一千,只打岩 260 的game, 係9個月後呢一千可以買到mud 野?
(我重係打緊 Orange box, 用緊7600, 打完要買卡,打crysis 2 啦....
如果當時未打完心思思趕住買, 我會買左$1600 ati4850, 而家打完買可能買到 n280...

我會建議285OC
xfx有出,我都用緊,唔錯都無後悔

如果想FULL HD打機
唔駛諗, 一定係GTX285

8800GTS都有一段時間,要換就換GTX285, 唔係到年底D新咭一出,GTX260又會過時喇。