請問directx 11 係software定係GPU support 先得架..?

請問 我如果買張 260+  張CARD係support DX10

咁如果我裝左 windows7後 係唔係 可以用到 DX 11 架 定係最高都只係用到 DX 10 架咋???

又或都要買過張DX 11  CARD先用得架?......

有錯.................勿插

原帖由 ncy 於 2009-3-22 13:51 發表
請問 我如果買張 260+  張CARD係support DX10

咁如果我裝左 windows7後 係唔係 可以用到 DX 11 架 定係最高都只係用到 DX 10 架咋???

DX 11  功能要有 gpu 支援才能使用..........
當全部 game 要支援 dx11的 display 先能玩 時, 你都吾知換左幾多部新電腦.........

原帖由 ncy 於 2009-3-22 13:51 發表

係兩樣都要 Support

因為我係youtube到睇到D GAME 係DX 11

想問下佢地係用咩CARD架

http://www.youtube.com/watch?v=6PHkeWiS24k

原帖由 ncy 於 2009-3-22 14:04 發表
因為我係youtube到睇到D GAME 係DX 11

想問下佢地係用咩CARD架

http://www.youtube.com/watch?v=6PHkeWiS24k

佢係話 DirectX 11 可嘗試將部份效果「升級」
所以 DirectX 10 既 game 都可以「用」到部份效果

前題係將顯示卡有相關效果既支援...

so... 簡單 D 黎講, software 同 hardware 都要 support 先得

原帖由 kazenorin 於 2009-3-22 14:12 發表

佢係話 DirectX 11 可嘗試將部份效果「升級」
所以 DirectX 10 既 game 都可以「用」到部份效果

前題係將顯示卡有相關效果既支援...

so... 簡單 D 黎講, software 同 hardware 都要 support 先得

即係會靚D  

咁又幾好喎

多謝師兄指教

E+有卡suppost dx11

原帖由 allen05073003 於 2009-3-22 19:11 發表
E+有卡suppost dx11

重唔明 ?

原帖由 FOR_CHAN 於 2009-3-22 19:23 發表

重唔明 ?

個人蠢得制
姐係用左特別方法