新人唔識,想問28" mon

想買個電腦mon嚟睇高清電視同電腦兩用...唔係用嚟打機嘅.志在將個mon放番入去個BIF音響櫃舊樂聲29"畫王電視機個位,W650 x H630 x D450,估計最多去到28"嘅LCD Mon....有冇可以推介一下,?
係呢度見有各大小size用家,寶貴意見都好好,值得作為買機前參考

電腦mon好似冇28"喎,26"就有~
買呢個size既不如買到部LCD TV啦 ~

原帖由 野野夜孩子 於 2009-3-22 21:46 發表
電腦mon好似冇28"喎,26"就有~
買呢個size既不如買到部LCD TV啦 ~

27"都有
Dell 2709W啦

VIEWSONIC 有 28" 型號

我都有去睇過樂信嘅電視機,剛有一部26吋LCD TV,但駁電腦易唔易攪呢??
價錢同MONITOR差不多元$5000上下.越細尺寸越難攪

原帖由 Ahmok 於 2009-3-22 22:18 發表
我都有去睇過樂信嘅電視機,剛有一部26吋LCD TV,但駁電腦易唔易攪呢??
價錢同MONITOR差不多元$5000上下.越細尺寸越難攪

好易搞
用D-Sub Input就得
HDMI就可能煩少少

原帖由 KinChungE 於 2009-3-22 22:25 發表

好易搞
用D-Sub Input就得
HDMI就可能煩少少

咦...咁用電視機駁電腦有得諗...重有冇邊個牌子嘅電視機有咁細嘅,多少少參考都好.

直頭買個28" LCD TV, mon 28" 如果hi-res 就好貴, 如果係low res, 即係 1920x1200 左右, 都唔係平得去邊, 仲要未必有鏡面. 加上 LCD TV 你唔開機都有TV.

dell 2709 都 5千幾, LCD TV 都唔貴得太多

原帖由 Victorychan2002 於 2009-3-22 23:12 發表
28' too large to place on the table, for game and view tv program is more appropriate, i think it need 1 G ram display to support.

如果行 1920x1200, 2D 你得64 MB 都夠.