各位ching想請教gtx 260+ 溫度..

請問各位平時待機幾度? 玩遊戲果陣又幾度?
聽講張卡都幾熱, 最近想換卡 唔知除左260+
仲有冇差唔多價錢同效能既選擇?
謝謝!

config:
intel E8500 @3.16
MSI P45_NEO_FR 1.0
ram 2G x 4
I-Cute 420w

麻煩哂!

原帖由 ivdrc 於 2009-3-27 01:27 發表
請問各位平時待機幾度? 玩遊戲果陣又幾度?
聽講張卡都幾熱, 最近想換卡 唔知除左260+
仲有冇差唔多價錢同效能既選擇?
謝謝!

config:
intel E8500 @3.16
MSI P45_NEO_FR 1.0
ram 2G x 4
I-Cute 420w

麻煩哂!

差唔多價既有4870
不過,樓主隻牛係i-cute 420w,可以講係一定推唔郁260+或4870(full load,長run)

多謝ching解答, 我都有d擔心, 但唔知眼花定睇錯
見到有人話夠行, 不過火牛應該唔係太大件事,
我比較擔心mb會唔會又話撞又盛,
msi好麻煩 後悔中
順便請問ching 火牛要幾大先夠呢?

原帖由 ivdrc 於 2009-3-27 02:30 發表
多謝ching解答, 我都有d擔心, 但唔知眼花定睇錯
見到有人話夠行, 不過火牛應該唔係太大件事,
我比較擔心mb會唔會又話撞又盛,
msi好麻煩 後悔中
順便請問ching 火牛要幾大先夠呢?

e8400 OC at 3.6ghz
1 x 260 gtx+
1 hd
folding個陣就28x watts左右
你買隻足火400 watts牛就無乜問題.

唔該哂樓上既ching thanks!

足火400w好''問''水wor

500W for safe,
550W+ for future upgrade(adding HD, Fans)

原帖由 yuen0820 於 2009-3-27 03:27 發表
足火400w好''問''水wor

足火, 當然都要睇你買咩牌子啦

我hx620 行曬水冷 + 4870x2 + 4hds...跑埋orthos + 3d mark 06 都掂..total 490watts左右.
俾你單張260+ 行足300 watts...400 watts 足火再有80plus認証.已經有320watts俾你...

俾隻Corsair 400 watts 你, 同埋隻gtr.或隻d 雜牌既500-600 watts 你自己睇你會簡邊樣啦
亦都要睇你係想買夠用.定係想買有凸for 之後upgrade.

420W牛應該好危,唔夠力推輕則唔著機,重則燒煙花,不過見好多DISPLAY CARD網頁都話min 400w ok!不過牛呢家嘢使用週期係最長,唔怕投資!

原帖由 yuen2 於 2009-3-27 10:36 發表

足火, 當然都要睇你買咩牌子啦

我hx620 行曬水冷 + 4870x2 + 4hds...跑埋orthos + 3d mark 06 都掂..total 490watts左右.
俾你單張260+ 行足300 watts...400 watts 足火再有80plus認証.已經有320watts俾你...

俾 ...

咁cx 400都夠推?