已解決... vista 64bit (完美解碼問題...)

想問 vista 64bit 係咪用唔到 完美解碼的
不論係咪硬解都唔得
pwdvd8解冇問題的....

試下FINAL CODE,64BIT下,FINAL CODE係有問題的.....<---試左.....不過...最後都係用PDVD算....

原帖由 024109 於 2009-3-29 00:54 發表
試下FINAL CODE,64BIT下,FINAL CODE係有問題的.....

即係點.....?
叫我試下final code... 跟著又話 final code 係有問題.........
但問題係.. 我而家就算播普通片都唔得 PDVD 好多片都 play 唔到的

回覆 3# 的帖子

FINAL CODE有問題?係佢跟個PLAYER會被誤判有毒都冇乜事WO.....

PS.你播咩片?

原帖由 024109 於 2009-3-29 01:17 發表
FINAL CODE有問題?係佢跟個PLAYER會被誤判有毒都冇乜事WO.....

PS.你播咩片?

你睇下你 #2 打左d咩

試下FINAL CODE,64BIT下,FINAL CODE係有問題的.....<---試左.....不過...最後都係用PDVD算....

我試試 final codec先...

vista64 + 完美解碼=可以的.
我的setting
decode mode=powerdvd dxva
video renderer=enhanced viideo renderer
(用係ATI 4670)

原帖由 onetoend 於 2009-3-29 01:23 發表
vista64 + 完美解碼=可以的.
我的setting
decode mode=powerdvd dxva
video renderer=enhanced viideo renderer
(用係ATI 4670)

係喎.. 真係得...
Thanks
你個 setting 可以做埋硬解, 一舉兩得

O.......打錯字... 唔好意思....

原帖由 ~飛兒~ 於 2009-3-29 09:27 發表

係喎.. 真係得...
Thanks
你個 setting 可以做埋硬解, 一舉兩得

重有
EVR 睇唔到字幕
要用 EVR + C/A 先得

曾經有位 xxx 之恥因為唔識呢樣野
而叫 friend 用 5xx 買過張佢牌子概 display card

原帖由 豬頭宅男 於 2009-3-29 03:16 發表

重有
EVR 睇唔到字幕
要用 EVR + C/A 先得

曾經有位 xxx 之恥因為唔識呢樣野
而叫 friend 用 5xx 買過張佢牌子概 display card

依樣我知
不過多謝提醒