強烈建議 ATI 46xx/4550 人士試用 Catalyst 9.4 (H.264 硬解問題已去)

經小弟用 XP, Vista 測試 VMR, Overlay 同 EVR video renderer 下
配合 Cyberlink decoder (PDVD8 同 PDVD9)

4670 用 Catalyst 9.4 播所有小弟電腦有的 H.264 測試片
都已經沒有任何硬解問題
冇 loop 冇爆 "透明格" *,條 TS 出錯都只會一閃而過繼續播放

或者並唔係所有 46xx/4550 都冇問題
不過既然大部份 EPC 朋友都表示 46xx/4550 冇問題
Ref: http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1196492
大家即管一試 Catalyst 9.4

*本身 46xx/4550 用任何 driver 都冇爆 "透明格" 問題存在

唔係想踩場.... 但如果跑緊FAH既人, 記得 run 完個 wu 先好升 driver, 同埋 stanford 果邊未確定依個driver對 gpu fah 既影響

心郁郁想試
但個 fah hold著左

原帖由 ansonhk2048 於 2009-4-10 06:08 發表
其實用4670而有裝WIN7睇高清既人已經一早用緊一個內置DISPLAY DRIVER係冇LOOP冇爆只會閃既DRIVER, 不過呢個內置DRIVER衰在冇得配合Catalyst Centre黎用, 但呢個9.4仲依然存在自動跳BOB而令LOGO及畫面字體震動問題.......

disable desktop composition for the TV/video viewing/playback program

原帖由 ansonhk2048 於 2009-4-10 06:08 發表
其實用4670而有裝WIN7睇高清既人已經一早用緊一個內置DISPLAY DRIVER係冇LOOP冇爆只會閃既DRIVER, 不過呢個內置DRIVER衰在冇得配合Catalyst Centre黎用, 但呢個9.4仲依然存在自動跳BOB而令LOGO及畫面字體震動問題.......

我張 HIS 4670 從來唔會自動跳 BOB (XP, Vista, 7 都係)
不過 藍寶4670 配 9.1 @ Vista 就會

睇來入張a卡都係時候,
我都係唔等DX11....

搭單問句, 邊問廠的A咭質量好d?

原帖由 ccw1990 於 2009-4-10 08:28 發表
睇來入張a卡都係時候,
我都係唔等DX11....

搭單問句, 邊問廠的A咭質量好d?

公版的話冇分別... 係睇售後保用...

我張HIS4670高清臺沒問題  反而舊四臺會很窒唔順

4850有冇影響

等緊 AGP HOTFIX........3650 AGP 唔知會唔會一樣呢?