想問下display卡~

好耐無睇過display卡....想問下而家~$400-$600可以買到咩卡最好 ?  

因為打算一個月後買番張卡打下機咁....

想問下winning2009係咪唔洗好勁架咋 ? 咁如果GTA最新果隻係咪配置高d ? 呢個價位的display卡又玩唔玩到 ?

HK4670 512M嘍,天揚果張都系5XX幾只!玩得過了,又唔熱,沖可以同96GT平分天下!

原帖由 adilsh 於 2009-4-11 10:48 發表
好耐無睇過display卡....想問下而家~$400-$600可以買到咩卡最好 ?  

因為打算一個月後買番張卡打下機咁....

想問下winning2009係咪唔洗好勁架咋 ? 咁如果GTA最新果隻係咪配置高d ? 呢個價位的display卡又玩唔玩到 ?

師兄你好,
似乎GTA4重CPU多小小,
好似見外國有人用9600GT都行倒OK順,
但粒U真係要勁
不過都要睇番師兄用咩解像度黎玩

原帖由 frrr2004 於 2009-4-11 11:11 發表
HK4670 512M嘍,天揚果張都系5XX幾只!玩得過了,又唔熱,沖可以同96GT平分天下!

4670同3850邊張勁d架 ? 4670夠唔夠玩市面上大部份的game ?

原帖由 sayume 於 2009-4-11 11:12 發表

師兄你好,
似乎GTA4重CPU多小小,
好似見外國有人用9600GT都行倒OK順,
但粒U真係要勁
不過都要睇番師兄用咩解像度黎玩

係wo...唔記得補番config....

AMD 8450X3
1gb ram 800 x4
j&w 780g 128mb

原帖由 adilsh 於 2009-4-11 11:13 發表

4670同3850邊張勁d架 ? 4670夠唔夠玩市面上大部份的game ?

4670效能同3850差唔多,好似係各有輸贏
但4670唔洗插6PIN電

原帖由 sayume 於 2009-4-11 11:20 發表

4670效能同3850差唔多,好似係各有輸贏
但4670唔洗插6PIN電

咁4670應該夠玩市面上大部份的game架可 ?

e.g. need for speed系列or更高配置的game

原帖由 tseyik 於 2009-4-11 12:11 發表
400至600就不用考慮所謂高配置的game
你買了回來也只能在較低解象度或減小特効來玩
不然高價顕示卡要賣給誰
要求不太高4670己可流暢地玩大部分的遊戲
不過特效和解象度要自己調較一下

咁4670咩牌子好 ?