禁1950值5值得升上去3850
洗5洗換火牛

原帖由 cws0121 於 2009-6-5 09:50 發表
洗5洗換火牛

唔駛,用得1950,用3850都差不多,1950仲賣到$200,貼百幾蚊我覺得ok

原帖由 cws0121 於 2009-6-5 09:50 發表
洗5洗換火牛

你用得1950隻牛都有400-500w,應該唔冼換
我都係用緊1950pro 不過會等ati出新卡先換新野玩

原帖由 肉腳王 於 2009-6-5 09:59 發表

唔駛,用得1950,用3850都差不多,1950仲賣到$200,貼百幾蚊我覺得ok

我塊mb用得pcie 1.0 發揮5到極限
同埋icon個個3850邊到仲有新版買

原帖由 cws0121 於 2009-6-5 10:02 發表

我塊mb用得pcie 1.0 發揮5到極限
同埋icon個個3850邊到仲有新版買

pci-e x8都未有話邊張卡唔得....
pci-e x16更加唔驚

另外有d樣問
早排睇e-zone話d新卡唔知有乜功能支援vista aero
因為我用1950 有時開左d程式會冇左aero變左vista basic
請問3850支援嗎

原帖由 RichardBillyham 於 2009-6-5 08:41 發表

同96揮果張係3870......

其實同A卡 4670,N卡9600有得揮
只差多3850食電多d同熱d
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 cws0121 於 2009-6-5 10:44 發表
另外有d樣問
早排睇e-zone話d新卡唔知有乜功能支援vista aero
因為我用1950 有時開左d程式會冇左aero變左vista basic
請問3850支援嗎

有人知嗎 ?

原帖由 cws0121 於 2009-6-5 16:25 發表

有人知嗎 ?

咩程式?
如果係video player, renderer改用VMR9,haali...
如果係video convert, 冇咩計
1950,3850 呢方面冇咩分別

原帖由 hevgge 於 2009-6-5 17:58 發表

咩程式?
如果係video player, renderer改用VMR9,haali...
如果係video convert, 冇咩計
1950,3850 呢方面冇咩分別

我上m$睇左
如果程式太舊5支援aero 會變返windows basic
但我記得e-zone好似講過新d display card可以解決e個問題