而家d display 係咪唔踝跑得....太重..?

幫人砌機...張4770踝跑係detect唔到有display card     (bee 1聲再 bee 2聲細)
但入返case就冇問題...

水平祼跑冇問題嫁
係咪短路?

都唔關事

原帖由 RaY-LuNG 於 2009-6-7 10:43 發表
幫人砌機...張4770踝跑係detect唔到有display card     (bee 1聲再 bee 2聲細)
但入返case就冇問題...

張4770踝跑 係咪 未插盡
張卡鐵片 會墊 高張卡

原帖由 j2g4 於 2009-6-7 10:57 發表

插到最入了,....但張8600GT係咁e 插就用得..未試過detect唔到...
我塊mb 水平咁擺...應該冇問題吧...

係咪張卡有問題呢......唔知仲有冇貨比我換呢

岩岩試過...放入case到插實先...再拎返出黎就冇問題...
但一唔咁做又會detect唔到

原帖由 j2g4 於 2009-6-7 10:57 發表

張卡鐵片 會墊 高張卡

你指 DVI 果條鐵 ??

原帖由 RaY-LuNG 於 2009-6-7 11:04 發表

你指 DVI 果條鐵 ??

就係 果條鐵片 ,  所以要 另外 墊高 塊 底板

原帖由 j2g4 於 2009-6-7 11:07 發表

就係 果條鐵片

已經整高左MB...條鐵片唔影響佢...
我驚佢唔比我換....
係咪張卡問題

如果真係踝跑唔得當然可以換啦~~唔俾人地唔用機箱咩~~
仲有一個更加好ge理由 99% ok
同佢講打機會花畫面or reboot(打一個鐘至幾個鐘不等),換去等二部機,換左driver都係咁~~run 3d mark 同 furmark等軟件黎fullload佢又冇事~~咁就得啦
佢地冇理由用幾個鐘同你check,仲有佢地冇game試,試黎試去都係得3d mark