[開箱] colamax 4830 green 簡單開箱,另有幾個問題請教~

第一次用ATI d 卡...本來想買 4770 但係賣晒
影幾幅相俾大家睇下,用手機影好朦,大家將就下

佢拎個盒出黎,真係覺得個盒好細

拎埋入面d 野出黎...0配件
4830+driver碟+說明書

GPUZ

最後有幾個問題想問下

1. 換左卡 HKEPC d 字好似斷斷續續咁 ,好難睇 有冇得改返?
    其他論壇無事
2. GPUZ 個fan speed  1 RPM ??

3. 多左個無法辨識裝置~咩黎?  xp自己搵driver 搵唔到

thanks~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

aumanzz 發表於 2010-2-23 16:51

咩係LZ CONFIG??

SORRY寫問得簡單左~~
部機的組合:主板 & CPU ??
aumanzz 發表於 2010-2-23 17:00

喔~已補圖 係最尾

這張卡暗病較多

好易炒程式
boyo3 發表於 2010-2-23 16:58

唔係掛,唔好嚇我

LZ=樓主
你download番個HDMI driver就OK
2 pin 係睇唔到fan speed
必思 發表於 2010-2-23 17:00

我唔用個hdmi 即係唔洗理佢?

這張好似要$599定$650??
in cut星?? colamax既4770都賣哂啦??@@
po52010 發表於 2010-2-23 17:06

呢張1 GB $650
yes,
問佢話賣晒

樓主買左幾銀
HAMSON 發表於 2010-2-23 17:08

10樓有答案~

另外我見其他師兄d 卡 ,idle 會自動降頻
係咪要裝software?

可惜...4770已經絕板了

咁呢張既sp係800個 定係 640個?
但係4870先係$750 係咪嚴 ...
po52010 發表於 2010-2-23 17:22

俾你睇下我個機箱就明白
張 4830已經差d 放唔落, 張 4870 仲要長過 4830 又要插6pin...死緊

你放吾落係因為d線??  or 本身冇d線都放吾落4870??
如果係d線問題....汁汁佢咪ok? ...
po52010 發表於 2010-2-23 17:31

其實係個harddisk 頂住左...
放落1格遮住 sata位
放落2格遮住  ide

全部用sata囉??
咁咪吾怕??
or....自己diy改改佢....放上/放係機箱最低

不過...都決定買左48 ...
po52010 發表於 2010-2-23 17:47

有 ide 40GB 用黎 BT 同埋dvdrw 無計
diy 自問無咁既能力同埋懶 ,其實懶係最主要因素

呢句吾係你既專利 我都有股份...
提外:點解要用多個hdd黎bt?....對什麼有幫助? 上網速度? ...
po52010 發表於 2010-2-23 18:15

無得解...多左幾個ide 出黎
唔好浪費

呢張4830係咪短卡黎?
ccckkkx3 發表於 2010-2-23 18:37

應該算短卡掛....其實我唔識分
但都唔夠 4770 短