以下邊一張display卡岩我? 4770, 9800gt

大家好啊,
小弟而家新砌左部電腦, 用緊onboard display, 想問5-600蚊到買邊張display好?
我見到有人賣緊呢張4770, 同埋有張9800gt green, 2張都係$5xx
我諗4770會勁少少, 但唔知我380w火牛夠唔夠電呢?
我電腦spec:
intel e6500 + 2gb ddr3 + 320gb harddisk + 380w火牛 +g31 board
唔該晒啊^^

應該4770好D 佢40nm應該省電D

4770啦, 好超到你唔信, 接近4870
9800GT唔係咁易超, 高D都死機
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

4770啦, 好超到你唔信, 接近4870
9800GT唔係咁易超, 高D都死機
chiushing01 發表於 2010-4-27 22:33

唔係 接近4870...
直頭高過未超既4870..=.=

唔係 接近4870...
直頭高過未超既4870..=.=
jack0608hk 發表於 2010-4-27 23:34

咁要公平d, 在同一config下比較先得既, 咁你快d超下佢啦!

咁要公平d, 在同一config下比較先得既, 咁你快d超下佢啦!
chiushing01 發表於 2010-4-27 23:39

我粒U 都上唔到4.6>.<
一D 都唔公平
你張4870 超左既.....
不過樓主似打機為主....
如果唔想煩...又有可能玩下物理 GAME..好似9800GT 好D WO...

回復 6# jack0608hk

我見你4g既電都好低下, 體質應該唔錯
    係呀, 張4870係行900/2200

如果話玩物理就無得好講, a咭

回復  jack0608hk

我見你4g既電都好低下, 體質應該唔錯
    係呀, 張4870係行900/2200

如果話玩物 ...
chiushing01 發表於 2010-4-28 00:06

其實4.6 都試過...intel burn test 都過唔到....就冇試LU~~
我怕電死張4870...所以2蚪1加電超佢~~

我幫出機都係N卡...提防佢地會玩物理 GAME~~

其實4.6 都試過...intel burn test 都過唔到....就冇試LU~~
我怕電死張4870...所以2蚪1加電超佢~~

我幫出 ...
jack0608hk 發表於 2010-4-28 00:19

920 4.4G就比較正常大路D既
    電死咪又拎去換, 我估呢次怕且無MATRIX換比你, 要用5830或5850比你, 信唔信? 因為同5830差唔多價, 但好多時都會比高一級
    因為我同A-SIR傾過, 佢話呢張應該係另一張來的