開機無畫面

CONFIG:
INTEL:E6500
MB:MAGIC PRO:G31-M
RAM,A DATA 2G X2
HDD SEGATE 500G
DISPLAY:XFX 4770
岩岩裝都有畫面,偶爾著機FANS 有轉但無畫面,換左另一張DISPLAY 100%有畫面入到WINDOWS,試過拎去代理CHECK就話無問題,返到屋企又係咁無畫面,請問有CHING知咩事嗎?

另一張DISPLAY
咩display
系咪冇插電

係咪MXGIC PRO G31-M 個死KAI子唔得呀
我1年前又係買左塊MXGIC PRO ,
條XX,我X佢個X,裝完D野,一開機.......
冇畫面,大佬,新版喎,又唔係2手,玩野呀
之後8點整到12點都係唔得,都唔知咩事,
之後頂佢唔順,睡覺......
第二日,開機又得.......有畫面
大家以為冇事呀
有呀,條XX,
我呢塊野只係用左9個月,其間開10次機2次都係冇畫面
初期,唉,算,我REBOOT,
直到某1日,佢開唔到機,大佬!
9個月,係咪短命左D呀,你地話,我1日開3-5小時,9個月咁就入廠
之後佢話要1個月整,好呀我等!
等左個半月都冇回覆
之後頂佢唔順連版都唔要,
買張GIGA番黎,我由上機1日開12小時,佢1次開機無畫面都冇試過
唉,大牌子真係大牌子,
死人MXGIC PRO D QC 真係差到死
差到唔係路,我以後都唔買佢旗下所有產品,送比我都唔要
如果我唔覺意要左而又比我見到,即刻整爛佢

係咪MXGIC PRO G31-M 個死KAI子唔得呀
我1年前又係買左塊MXGIC PRO ,
條XX,我X佢個X,裝完D野,一開機....... ...
神奇小冰冰 發表於 2010-5-2 23:24

咁......朋友機,又唔想比錢買,同佢講左睇下點先

咁......朋友機,又唔想比錢買,同佢講左睇下點先
moonwah818 發表於 2010-5-3 23:34

唉,我買左2種MXGIC PRO ,都好有問題
MXGIC PRO 個人卜 街,賣D咁o既比人真係人神共憤
我可能係個別例子,不過應該問題同MXGIC PRO 離唔開關係!
第2樣野就係卜街MXGIC PRO 電視卡 PRO PCI
1年前大家都知電視卡牌子好少選擇,功能最佳就1定係MXGIC PRO ,
但係又黎3個問題
1.果陣時正係VISTA出,而佢又話支援,功能又合我要求,咁我咪買LO,
之後上機試.......整左成5個鍾都睇唔到電視 ,唔知咩事,又冇插錯,裝XP又睇到,
我尸口巾佢 ,原來佢個DRIVER係唔support vista,
喂,你早講丫,又大大聲話得,我真係比你吹到! 搞到我要dual OS,幾煩呀P   K,睇電視又要轉過去,
KAI到無論
2.後來見到有vista64 bit,又想試下,尸口巾 又係driver!今次係數位簽章,佢個死人頭64bit driver 冇比MS sign就推出街,
我問佢點解咁,佢又帶我遊花園,比D垃圾我話裝左佢比個D 64bit driver 就得,你收LA,又咪係唔得,
如果得咁一開始我係官網down個driver就應該得LA
佢仲要衰到屈MS話個簽章未批,WA,你真係收LA 咁都想賴,有冇搞錯呀,佢仲話而家等緊MS批個簽章,大佬,成年幾LA,咪膠LA,我就唔信你宜家仲等緊,你有冇申請都成問題LA.
如果你真係有申請或者申請唔切咪唔好出住先LO,之後佢出果D 新電視卡又有數位簽章,咁就即係你冇申請數位簽章LA,我又真係唔信咁耐呀
唉,咁大家話MXGIC PRO 係咪正卜街?
3.我上面就講左我係扲塊版去,咁果時張電視卡已經係唔用得,咁佢又好心,幫我睇下,都係唔得
咁之後我買塊GIGA板返黎,一插張電視卡上機,佢又得番,D 爆格仲少左好多,
大家諗唔諗到張電視卡有咩問題,點解用唔到?
開估:我諗左好耐先解釋到,就係我同卜街MXGIC PRO(保養個度) 都係用卜街MXGIC PRO 板黎試張張電視卡,
大家睇到LA,佢D板相容性低到連自己出o既電視卡都唔得,咁你話MXGIC PRO 究竟賣D咩垃圾比人
我同卜街MXGIC PRO(保養個度)係用唔同model o既板,即係佢呢個問題唔只係個別例子,相信有好多人都係咁.
MXGIC PRO(保養個度) 塊板仲廢過我個張,佢一插張電視卡落去,即刻狂reboot ,XP VISTA都係咁
唉,呢個MXGIC PRO真係..................
粗口都形容唔到佢D質素