[測試] 痴線痴線, 信唔信兩張8800ultra=470=5870?

係人都唔信, 心裡有數, 不過, 目的都是帶出gpu比cpu行先幾多呢個訊息啫, 咁多年前既產物, 今時今日先可以用新世代CPU徹底發揮佢, 呢個貓和老鼠的遊戲,  循環不息的電腦科技巨輪又重回起點, 套用在今世代既顯咭身上, 再重演當天的你追我逐
跑06要靠CPU去釋放GPU樽頸, 正正最好用來印証以上既理論

先看看小弟用i-7 950下的470, 470兩咭和5870的分數(今次主要針對06, 因它依靠CPU去悉放樽頸)

470全預設, CPU 4.2G

470 SLI , CPU 4.6G

8800 ULTRA SLI+980X 4.7G

呢個分真係嚇得下人架 28512

睇唔清楚唔緊要.....睇呢度, 輕取第一

仲有兩手準備
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

01兄講得出,有邊個唔信
不過果兩張卡都唔係人咁笨,乖乖地買張470/5870仲好

熱嗎???

熱嗎???
strongman333 發表於 2010-5-5 17:07

我裸機又唔係好熱, 如果DEFAULT單咭搵風扇吹住都唔過60度, 不過呢張咭真係好難先超得郁佢, 溫度上升得太快

為港爭光喎xDD

係人都唔信, 心裡有數, 不過, 目的都是帶出gpu比cpu行先幾多呢個訊息啫, 咁多年前既產物, 今時今日先可以用 ...
chiushing01 發表於 2010-5-5 17:01

唔公平wo~~~
8800u 用980x>.< cpu 個分都高人3千

不如5870 都用980x 跑次睇下~~好冇姐~~

唔公平wo~~~
8800u 用980x>.< cpu 個分都高人3千

不如5870 都用980x 跑次睇下~~好冇姐~~ ...
jack0608hk 發表於 2010-5-5 17:20

我目的係, 而家既顯咭跟本玩06就無CPU可以用盡佢地既功力, 並唔係大家鬥效能, 唔駛鬥都知邊張咭會贏
      又即係話, 既然而家先可以逼出佢既跑06實力, 咁當時用乜CPU啦, 呢句說話可能在三數年後又會有人咁講, 當時用乜U先推得郁5970呢!1

為不可能創做可能=good

點解成日都06?

行vantage 看看~
David Kirk 發表於 2010-5-5 17:26

呢D舊年代既咭, 實際遊戲效能已經好OUT, VANTAGE正正可以測試到佢既弱點, 唔好令我偶像監介啦