[測試] Galaxy GTX 460 風神版

大家好..琴日為大家送上768MB版的測試..
今日就做埋1GB版的測試

先來3D MARK 06

當超至800/1000時

分數沖破了25000分

3D MARK VANTAGE方面
[
預設已接近P15000分..相當不錯
當再超上850/1125時

分數增長2000多分
增幅約18.5%

補上HEAVEN TEST的數據

小結:
無論是768MB還是1GB版
GTX 460的超頻能力都十分之強
值得留意的是..即是768MB版的核心時脈超得高於1GB版..
但由於記憶體頻寬只得192BIT
分數也可以相差P1000分

測試POST 支持 頂一下
已有260+ 但很想轉460=.= 但不是富家子弟=.= 放棄了...
可唔可以影埋溫度?

測試POST 支持 頂一下
已有260+ 但很想轉460=.= 但不是富家子弟=.= 放棄了...
可唔可以影埋溫度? ...
310332063309 發表於 2010-8-2 08:00 PM

我係琴日個GALAXY GTX 460 1G版POST出了FURMARK測試
可以睇睇

大家好..琴日為大家送上768MB版的測試..
今日就做埋1GB版的測試

先來3D MARK 06

當超至800/1000時

分數 ...
lkl0120 發表於 2-8-2010 06:14 PM

GTX460 1GB 好物來的 林大

GTX460 1GB 好物來的 林大
dom 發表於 2010-8-3 12:04 AM

我都好中意佢呀DOM大=]

Dream Car.....D!

回復 1# lkl0120

請問FAN系幾cm架???仲有保幾年??/

回復  lkl0120

請問FAN系幾cm架???仲有保幾年??/
awai36 發表於 2010-8-3 03:43 PM

@@搞到我有點似KINGBO派泥嘅打手咁..

FAN=8CM
KINGBO全保兩年

460如果兩張行SLI唔知點情況?

460如果兩張行SLI唔知點情況?
COD 發表於 2010-8-3 06:18 PM

已試GIGABYTE同INNO 3D GTX 460 SLI=]
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1481416
仲有JACK兄都有出MSI版