我係ATI用家,有野想問NV FANS

7年前我係NV GF3用家,直到用到FX5900XT,因為玩天堂2經常有問題and 睇影片畫質問題(傳聞), 就升級X700PRO,一路升級到現時HD4850,但近期就因想玩PS2,WII模擬器,想轉用返NV,皆因ATI貼圖真的有差......而睇片/顏色方面發覺真的跟NV無分別,(跟我的VAIO Z比)....我想問:

1.GTX 是什麼??是GEFORCE系列嗎?? GEFORCE同GTX 是2個系列???
2.選擇牌子的優先次序是?
3.睇報告NV真的比較食電,差成100W, NV有無話將來有節能產品的計劃?

THANK YOU!!

PS2-->睇CPU多D
WII-->睇顯卡多D

兩樣野泥..仲發現好多BUGS..

7年前我係NV GF3用家,直到用到FX5900XT,因為玩天堂2經常有問題and 睇影片畫質問題(傳聞), 就升級X700PRO,一 ...
究極之普通人 發表於 2010-8-6 21:37

GTX460 可能係geforece 第一張向環保出展, 用電少d 溫度低d 嘅咭, 速度又快d

GTS 450 下個月出, 用電再少d 溫度再低d 速度慢過460

PS2的話應該兩個牌O既卡差唔多
GTX系列係9800GT後再新的卡,同GEFORCE同一個系列的
全名係GEFORCE GTX XXX

回復 4# ex_haha
應該咁講geforce係代表顯卡
之後再細分型號(gtx gt gts)

其實N卡主要分Geforce同Quadro系列,而簡單啲Geforce主要係打機用,而Quadro主要係專業繪圖用,而GTX係Geforce比較高階嘅系列0.0所以GTX嘅卡一般都會較貴,當然效能亦比較強0.0至於Brand就真係個人喜好....

GTX460 可能係geforece 第一張向環保出展, 用電少d 溫度低d 嘅咭, 速度又快d

GTS 450 下個月出, 用電再 ...
newdaylow 發表於 2010-8-7 01:37

想問GTX460 =ATI邊張左右?
&無人答我點揀牌子............我剩係識揀ATI用HIS
我脫節太耐

想問GTX460 =ATI邊張左右?
&無人答我點揀牌子............我剩係識揀ATI用HIS
我脫節太耐 ...
究極之普通人 發表於 2010-8-7 11:40

好似可以同HD5850比,
不過你都係睇下GTX460評測吧...
網上都有好多...
牌子我就覺得Galaxy, Inno3D都已經唔錯...

7年前我係NV GF3用家,直到用到FX5900XT,因為玩天堂2經常有問題and 睇影片畫質問題(傳聞), 就升級X700PRO,一 ...
究極之普通人 發表於 2010-8-6 21:37

"皆因ATI貼圖真的有差......而睇片/顏色方面發覺真的跟NV無分別"

呢句野已可知上面 d "7年前....." 作文技巧麻麻, 就算係 易鬆呢 d NV 雜誌都不得不認 Geforce card睇高清係差.

"皆因ATI貼圖真的有差......而睇片/顏色方面發覺真的跟NV無分別"

呢句野已可知上面 d "7年前....." 作 ...
dvdrom 發表於 2010-8-7 11:51

=.=
轉陣營都作文?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊