陳年舊 DELL 機想換 DISPLAY 卡.

用緊部 DELL 既 SPEC 寫住隻牛係 305W

年幾前自己加左張 XFX 9800GT GREEN 打機. 一直好正常.

而家想再換 5770.

我用過 http://www.msi.com/index.php?func=power 計 POWER.

計出黎而家套機行 9800GT 食 368W.  但換左5770反而只食 308W....

原來5770食少電過9800GT.

咁即係可以好放心咁去買?

年幾前自己加左張 XFX 9800GT GREEN 打機. 一直好正常.

而家想再換 ...
hei99 發表於 10/10/2010 01:14

https://spreadsheets.google.com/ ... &hl=zh_TW#gid=0
有個表,for your reference
5770出名食電少

有個表,for your reference
5770出名食電少
oscarlam 發表於 2010-10-10 01:19

不過樓主果張係green版
咁計法應該係5770食電多少少
不過唔會多太多

不過樓主果張係green版
咁計法應該係5770食電多少少
不過唔會多太多
闇之羽 發表於 10/10/2010 01:41

Green即係75W ja wo

是關呢度好多 brother 都話 5770 要成 450W 牛.

我超擔心.

而家想再換 ...
hei99 發表於 2010-10-10 01:14

Your Dell PC model

部機幾多只hdd??風扇???咩u???<<<要睇埋
9800green 75w  5770 108w
你只牛得300w
好危下wo

陳年舊機, 又要廠機, 分分鐘唔足火

是關呢度好多 brother 都話 5770 要成 450W 牛.

我超擔心.
hei99 發表於 10/10/2010 01:59

450W已經推到GTX460

你不如影張火牛的spec圖上黎睇睇~~~

順手講明你咩config