買左GTX460.DIRECTX 仍然是10.如何升上11?

今天買左GTX460已經安裝好左跟卡的程式.但是仍然是.DIRECTX 10..請問要.如何升上11?
升上.DIRECTX 11同玩GAME會不會有壞影響?建不建議升呢??

你用緊windows7?

WIN7 好似係乜都唔駛裝已經係 DX11的

今天買左GTX460已經安裝好左跟卡的程式.但是仍然是.DIRECTX 10..請問要.如何升上11?
升上.DIRECTX 11同玩GA ...
莎月美希 發表於 6-11-2010 09:46 PM

你 Download 個 "Heaven" 行次 DX11 mode 試下

WIN7 一用就已經系DX11

升上.DIRECTX 11同玩GA ...
莎月美希 發表於 2010-11-6 21:46

GTX460 已經support Directx 11, of course, you should use Directx 11 la

但是仍然是.DIRECTX 10 <------你仲係用緊Win Vista?

如果樓主想唔用 dx10及11, 可轉用 win xp

GTX460 已經support Directx 11, of course, you should use Directx 11 la

你仲係用緊Win Vista? ...
AT88 發表於 2010-11-6 21:53
win vista sp2以係directx11.

我用緊WIN7.但我在效能資訊及工具中的詳細了解我的電腦中.
Directx版本.仍然是Directx 10...唔知點解啊..

回復 9# 莎月美希

試下 run dxdiag 睇睇
我張 HD4850都係 DX11