一張GTX460與後現代電腦視訊享樂主義及應用之迷思

有張Galaxy 460 7xxmb 又靜又用得好地地, 但係玩skyrim, Kingdoms of Amalur Reckoning, 時開唔到Ultra setting 硬係有D唔爽。
睇完7970 D 數據流晒口水, 但係網上耙文D driver 同 win7 又唔係點用到佢D power....
MSI 580 Lighting 價錢差少少, 二手平一大截, 但係而家入又好似笨笨地....
6系(又或者7系)謠言處處(670ti?)但就算出同入到手又唔係呢兩三個月....
而家唔放張卡個價又會瘋狂插水...

各位C兄有無面對同樣困境...
又或者有乜止咳妙方...sli

等N/A卡新野/等7系driver整好

一條長篇標題
原來不過係換咩卡

要換卡就等埋7870/7850啦
lcska02nkc 發表於 2012-2-29 23:27

呢個...
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1706618

一條長篇標題
原來不過係換咩卡
FabreKC 發表於 2012-2-29 23:39

其實可以順便傾埋電腦係視訊享樂既角色定位...
咁樣追法其實真係又貴又煩... 開發果D夾Driver又要多重工序同Debug... 而家差唔多隻隻game 好多bugs 都係黎自與2大陣營各代Graphic card的磨合與支援....

Game console (e.g.xbox, ps, wii) 其實幾好... 但係又硬係係Graphic 上 落後....
買晒佢又好似....

CEO 話有 GK104 KO 晒 HD79XX 喎
三月就有
等下

一條長篇標題
原來不過係換咩卡
FabreKC 發表於 2012-2-29 23:39

完樓主呢句: MSI 580 Lighting 價錢差少少, 二手平一大截 , 又或者有乜止咳妙方...sli..........唔好諗 A card 啦,用咗實有條刺係度

標題黨