[操作疑難] 6950CF同7850CF 差距值唔值$1000

小弟電腦原用一張6950 2G DIRT3版  火牛有750W

最近我一直考慮想去高登搵張2手6959 CF

但因為係 DIRT3版關係刷唔到6970  唔知好唔好直接拎張卡去高登賣

再收2張一樣既6950 或 7850 黎CF

收2張6950 2手估計$2000  買2張全新7850 估計3000左右

希望各CHING 比少少意見

先賣卡定收多一張算

Budget $3000 , 一定係單買一張7970 啦,仲C乜鬼F, 玩過了不外如事,吃回頭草兩套機各自一張7970吧了

收2張6950 2手估計$2000  買2張全新7850 估計3000左右
option 3) 去二手區收兩張7870 $3000

忘記講 我宜家係用3屏  5760x1080   用緊主動式DP轉DVI  玩孤島3 有少少卡

如果買單卡7970 好以呢張先有成3500

http://www.price.com.hk/product.php?p=144196

遊戲支持CF黎計 6950CF 唔係比7970 更快更平嗎?

我想升級其實無咩急切性好卡果D 我只係想用最平的價錢 達到最好的升級效果

我想賣左張6950 DIRT版  正正常常 仲有5個月保  唔知仲值幾錢 ?

其實我有一個想法係

賣左張6950 DIRT版  再系高登試下搵下有無2張 6950公版 刷6970 來 CF

支持等到8系出再考慮夠唔夠用 需唔需要換

唔知咁又可唔可以?

不如 直接賣左張6950  買7970 仲好 @@"

買舊卡 用住先再等8系

我認為3千搵張2手有保GTX680穩陣

忘記講 我宜家係用3屏  5760x1080   用緊主動式DP轉DVI  玩孤島3 有少少卡

如果買單卡7970 好以呢張先有成 ...
dragon1999 發表於 2013-5-7 23:32

雖然 AMD driver 自6代开始對 crossfire 嘅支援同增長已比過往好,可惜樓主要考慮下係味所有 game 都support CF 設定 ? 機箱空間對流是否充足?
我以往都係 CF 追求者 , 甚至 SLI , A+N 混交都玩過,对並不經常打機嘅我依然以 CF 為目標,可是現實( 熱力及支援度) 話我知.....budget 許可 , 寧願單卡算了

如果買單卡7970 好以呢張先有成 ...
dragon1999 發表於 2013-5-7 23:32

唔知你顯示較咩details,
但你玩到呢個resolution, 真係好勉強, VRam都食爆...

回復 9# 契爺
咁樣玩 有30fps  但開高規格會趺到得7-9fps

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊