[操作疑難] 獨顯駁HDMI到電視沒有聲音

本人用N記GT240 DISPLAY, 駁HDMI(1.4), 用SAMSUNG電視做MONITOR, 想電視出聲, 已經由在控制台聲音由SPEAKER 只轉做HDMI出聲, 但仍然沒有聲音出, 請幫忙

用緊
I5 750
ASUS P7P55D-E LX
COLORFUL GT240
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好耐無用過N記
唔知到家陣N卡仲想HDMI有聲仲洗唔洗插線
你睇下個盒到有無線跟

你轉左HDMI Output
只但係呢個HDMI係你板上面個HDMI呢
VIA....

你裝左驅動未...
如果係張卡Output應該會寫NVIDIA High咩咩咁...

你轉左HDMI Output
只但係呢個HDMI係你板上面個HDMI呢
VIA....

你裝左驅動未...
如果係張卡Output應 ...
tuyylihk 發表於 2014-9-4 02:10 PM

我塊板沒有Hdmi, 已經安裝了driver

好耐無用過N記
唔知到家陣N卡仲想HDMI有聲仲洗唔洗插線
你睇下個盒到有無線跟 ...
watkower 發表於 2014-9-4 12:17 AM

如果要插線,插甚麼線?

我塊板沒有Hdmi, 已經安裝了driver
sleepmonster 發表於 2014-9-7 23:43

咁睇黎係要飛線鳥
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1470615

Output照舊係你底板做,不過你要駁落顯卡度比佢經HDMI出

咁睇黎係要飛線鳥

Output照舊係你底板做,不過你要駁落顯卡度比佢經HDMI出 ...
tuyylihk 發表於 2014-9-8 09:04 AM

唔明,我張顯咭沒有位置插線和底板相連

唔明,我張顯咭沒有位置插線和底板相連
sleepmonster 發表於 2014-9-8 10:29

查左一下,你張卡應該唔駛飛線,我搞錯左...
寫個個VIA HD應該係顯卡OUTPUT冇錯

咁睇黎只係設定問題
但我要返屋企望一望先可能知...

GT240係有d鑊氣....... LZ祝你好運.....

http://www.avsforum.com/forum/26 ... -no-hdmi-audio.html