[操作疑難] 想換GTX 1080

最近想換張GTX1080 玩下
各位師兄以我部機洗唔洗換埋其他野?

I7 4790
16G RAM
GTX970
火牛550
B85m-g

最近想換張GTX1080 玩下
各位師兄以我部機洗唔洗換埋其他野?

I7 4790
16G RAM
GTX970
火牛550
B85m-g ...
yauhei_ck 發表於 2017-5-15 22:05

睇玩乜game多同乜resolution。

大game/4k睇display card多D。
(我都係用緊1080ti同2600k oc 4.4g 頂住先,等換U)

睇玩乜game多同乜resolution。

大game/4k睇display card多D。
(我都係用緊1080ti同2600k oc 4.4g 頂住先 ...
samhcl 發表於 2017-5-15 22:19

呃...我都係玩下LOL 執下相 (我知道唔洗用到1080

想換既最大原因都係想親早放左張970佢

呃...我都係玩下LOL 執下相 (我知道唔洗用到1080

想換既最大原因都係想親早放左張970佢 ...
yauhei_ck 發表於 2017-5-15 22:28

想換就換, 我同你一樣

滿足心理多於實用性

如果係K 版 應該夠用

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

師兄筆直幾多 ?
dandan1015 發表於 2017-5-16 20:50

5000-6000蚊到 (未包舊咭既錢)
用緊Cooler Master N200 機箱
想問下張MSI GTX970 可以放到幾錢到?

回覆 7# yauhei_ck

有保有盒有單的話,師兄應該預$1100-1400 (肥花)
另外師兄筆直5000-6000蚊,應該夠買ti....@@

不過如果ti.. 買前可能要注意火牛方面因素..

師兄, 我咁啱張R9-270打左柴, 又過左保養, 所以我都想換顯示咭,  
不過就因為我仲用緊1080既mon, 攪到我心大心細唔知換 GTX 1070 定 1080好,
頭先問過某某店鋪既價錢, 兩款都有現貨

Zotac Geforce GTX 1070 amp extreme                --> ##&)
zotac Geforce GTX 1080 amp extreme+ 11gbps --> $@&%