少function都唔緊要,最緊要係出到畫面靚同兼容字幕,而家幾乎所有4k 10bit HDR片都係西片,唔通剩係睇DEM ...
bbgirl223 發表於 2018-3-7 19:13

播唔播到ISO, remux 版?身在日本

我想問我用緊HDR 電視, 電腦有HDR10既片, 可以點播?
用powerdvd 17 play唔到hdr
同問, 如果dual mon (mon + TV) mon 無hdr 但我播片係電視出又得唔得?
用緊win7 必要時可升win10

回覆 3# ttboy-max

全高,半高,有燈,冇燈,單風扇,雙風扇之分。

搭咀問一問,我有sony 55x8500c support hdr,有一張asus 1050ti,咁要咩cpu先可以睇得順hdr影片? ...
LoBo 發表於 2018-3-5 18:35

我都係用sony 55x8500 + asus 1050ti 4g,cpu 用 8700k!

我都係用sony 55x8500 + asus 1050ti 4g,cpu 用 8700k!
tkip 發表於 2018-3-11 13:02

如用8700k的話,本來內顯已夠用,但最大鑊係冇乜版廠有HDMI2.0既版,大部份仲係1.4

如用8700k的話,本來內顯已夠用,但最大鑊係冇乜版廠有HDMI2.0既版,大部份仲係1.4 ...
kkl72 發表於 12-3-2018 22:59

https://ark.intel.com/zh-tw/prod ... ache-up-to-4_70-GHz

粒U內顯本身係1.4

粒U內顯本身係1.4
kenken33 發表於 2018-3-13 00:54

原來係咁,咁為有用DP轉HDMI........

LG用家

佢個os,經lan,畫面ok
不過冇字幕

而且不太好用
madebyp90 發表於 2018-3-7 17:13

冇字幕? 係唔係關片源事? 因為我D FD 可以睇戲睇到字幕, 佢地都係用緊 LG TV .

買得4K電視買埋Player傍身都好正常
最慘香港選擇少到
Panasonic UB900, Sony UBP-X800/X1000 通 ...
nelsonlee130 發表於 2018-3-7 20:58

LG 或者Philips既PLAYER? 好唔好?