文書機大downgrade, 雙卡變單卡

從GTX285開始, 經歷了480, 580, 680, 780Ti, 980Ti, Titan X, 1080Ti
每一代都係入雙卡行SLI
無奈SLI近兩年已式微
自從出左DX12
大作都唔support
SLI 之旅終於結束
希望NV Link會發圍,咁到時會入多張。

從GTX285開始, 經歷了480, 580, 680, 780Ti, 980Ti, Titan X, 1080Ti
每一代都係入雙卡行SLI
無奈SLI近兩 ...
googleli 發表於 2018-10-22 11:46

師兄你真有米我的顯卡之旅:
ATI:果張唔記得咩型號用過一次就從此轉N卡
N卡:7600GTS,8600GTS 320M 9800GTX, GTX470,  GTX580, GTX590 SLI GTX1050TI,RTX2070
我由GTX590SLI之后就已經斷層,之后換左卡就換左張GTX1050TI頂住,到最近就買左張RTX2070,依家電腦就兩張顯卡行緊。。。。
歡迎大家分享哈。。。。。。。

最近大作係刺客,蘿拉,MHW?

刺客由梟雄就可以唔support,所以已經冇嘢好講

蘿拉,MHW都support(計埋用profile),3隻入面有2隻support算係咁

其他好多鎖60,唔開4K,純1080P/1440P用1080TI全高都絕對夠

PS.近幾年先自己砌機,所以前幾張都係用單卡,
ATI>GTX260>GTX550TI>TTB>GTX980TI(SLI)>GTX1080TI(SLI)

BTW.今代應該唔會換,頂多年先一次過再換,如無意外會繼續SLI

最近大作係刺客,蘿拉,MHW?

刺客由梟雄就可以唔support,所以已經冇嘢好講

蘿拉,MHW都support(計埋用profil ...
鋼練 發表於 2018-10-22 14:51

師兄你行緊GTX1080TI SLI絕對夠玩,況且又暫時沒光宗的遊戲上市住,講打機效能仲系幾好,無逼切升級的壓力。當然啦如果你要挑戰8K就話,4K都夠做了。

標題黨防閃光彈既技量你識條蕉咩~
myricky 發表於 2018-10-22 15:58

今次我有心望下佢有無車匙

回覆 4# 甜心癡癡糖

所以今代2080TI pass先,再睇下代又咩玩法

19年隻狼同dmc5 1080ti應該仲夠頂呱

我最後一次SLI 係 TITAN X MAXWELL

師兄你真有米我的顯卡之旅:
ATI:果張唔記得咩型號用過一次就從此轉N卡
N卡:7600GTS,8600GTS 320M 9800G ...
甜心癡癡糖 發表於 2018-10-22 13:23

GTX590 SLI
4-way SLI? 核彈2張