其實 e + amd display 仲有冇人買?

Source: https://twitter.com/TUM_APISAK/status/1060366984016097280

RX 590
PowerColor 1,576 MHz, 1,645 MHz
XFX 1,580 MHz, 1,680 MHz

Gpu Score
Fire Strike Extreme 7350

580 行到 1680MHz,15% behind 1070。

用翻R9 Nano
好嘢嚟
Pppk 發表於 2018-11-7 22:26

r9 Nano 直頭同1060 6gb 一樣, 不過我見淘寶貴過1066 個價

用翻R9 Nano
好嘢嚟

Vega 56 Vs GTX1070 我睇左好耐
最後 Vega 56炒價 同無短身卡 (Vega Nano 去左邊? AMD 你走數  )
走 ...
dom 發表於 2018-11-7 02:46

冇短卡呢個問題真係好嬲

N記AIB下到1030上至1080Ti
Every tier都有AIB出短卡

A記呢邊就冇咩廠肯出
淨係見過塊sapphire有nitro 570
然後就係綑綁形式得Nano先有

via HKEPC Reader for Android

咁580, 590向緊個咩市場? 低階?
hei99 發表於 2018-11-7 12:31

中階la should be,,   amd自己定位都係mig range 好似係

多年N記用戶
用過一次RX 480後情願低效能D都唔再用N記卡
AMD 色水靚太多, 等緊新一代A卡出

回復 benny8888

真係等就bypass vega 直上navi, 我都出左post, vega 24個效能同1050ti 差唔多, 所以A記直 ...
zgmfx12a 發表於 2018-11-7 11:43

咁580, 590向緊個咩市場? 低階?