開了G-sync compatible,重開機後螢幕右半邊是黑的!

關閉螢幕再開才會正常 !
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

以老黃性格,NV唔會俾你用freesync用得咁開心,一定會create各種glitch提醒你換gsync mon

以老黃性格,NV唔會俾你用freesync用得咁開心,一定會create各種glitch提醒你換gsync mon ...
Wanderer 發表於 2019-1-31 23:01

開左之後低FPS LAG到爆炸

樓主個mon都唔係G-SYNC compatible,有問題唔出奇

回覆 4# TKY

asus xg35vq

回覆 5# hang1982

https://www.nvidia.com/en-us/gef ... ync-monitors/specs/
xg35vq 暫時都唔係個list 到

btw 你關左之後會唔會有番顯示先?

[quote]回覆  hang1982

xg35vq 暫時都唔係個list 到

btw 你關左之後會唔會有番顯示先? ...
happychanbb 發表於 2019-2-1 00:34 [/quote
可以唔關G-sync compatible,關閉螢幕再開會有番顯示

我都有開,未出現問題,不過唔係太知開咗有幾大分別

關閉螢幕再開才會正常 !
hang1982 發表於 2019-1-31 21:29

基本上無解,
除非ASUS出新FW 比個MON更新,而且就算更新都要送廠更

驅動程式上未必解決到,不過都係關一次就由佢

個G-sync compatible,我覺得唔係為舊MON而設,
係俾各Mon生產商出新Mon時,可以免費加番個G-sync compatible功能入去
舊mon都唔好期望會行得好正常...