[測試] Apex Legends 要6GB VRAM...

好誇張,唔怪得老王切得咁準。

2060得6gb vram真係捱唔得好耐。

自己親測,1080p全開,用左6.8 gb左右。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都想換張2070玩呢隻,不過係4k

係新一代卡出之前 老黃應該唔會俾60卡咁快玩完

via HKEPC Reader for Android

係新一代卡出之前 老黃應該唔會俾60卡咁快玩完

rt2156 發表於 2019-2-9 14:24

1060/580部份大作1080p已經同全高穩60講bye bye了

1060/580部份大作1080p已經同全高穩60講bye bye了
killer699 發表於 2019-2-9 14:30

re2夠話食1x GB vram
出到黎radeon7 同2080平手

我唔清楚 vram 會唔會變左 bottleneck

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.1.2)

過路插花

1080P: 1GB -> 1.5GB -> 2GB -> 3GB -> 4GB -> 6GB -> 當下輪都輪到 8GB 喇啩

爆 VRAM, 跑 System RAM swapping, 呵呵

8gb vram試左4K 全高
爆VRAM都唔LAG

8gb vram試左4K 全高
爆VRAM都唔LAG
rt2156 發表於 2019-2-9 15:05

遲啲拎張970試試3.5 gb vram試試 lag 5 lag

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.1.2)

同遊戲公司檯底交易,新games一出,舊卡玩完。都算啦,畫面仲要冇進步。新卡的主要作用就系卑d程序員偷懶做少d優化