升級顯卡有無用?

https://truth.bahamut.com.tw/s01 ... 0ad796eafa34ed0.JPG

以上電腦都用左6,7 年, 開始打LOL都有d疾,
平平地買個2手顯卡,轉成gtx1050 有無得諗?

平平地買個2手顯卡,轉成gtx1050 有無得諗? ...
ngotmf 發表於 2019-3-28 15:26

1050二手咩價?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

平平地買個2手顯卡,轉成gtx1050 有無得諗? ...
ngotmf 發表於 2019-3-28 15:26

之前係唔係到咁疾?反而我驚個硬碟差不多到期或者係硬碟放得太多嘢拖慢部機

用到大CARD 就無謂1050, 1050TI/1050 太貴, 要LP 就冇計
順便換埋SSD一定快好多

我仲用緊I5-2400 + 1050TI (要LP 冇計)+ SSD, LOL 順

回覆 3# gigabyte

其實仲玩到既, 不過去到d 團戰既畫面就會跟唔時會疾,部機其實都運作正想,所以想做個小升級姐~

1050二手400都有, 打LOL一定夠啦

回覆 4# rockie577

咁講即係hd 換做ssd, 再換張1080ti,
想問hd 升ssd,除左買個ssf之外, 要買d咩線? 難唔難攪?唔該你師兄

回覆  gigabyte

其實仲玩到既, 不過去到d 團戰既畫面就會跟唔時會疾,部機其實都運作正想,所以想做 ...
ngotmf 發表於 2019-3-28 17:02

建議你用視窗模式打睇下個Ram係唔係用盡晒。

回覆  rockie577

咁講即係hd 換做ssd, 再換張1080ti,
想問hd 升ssd,除左買個ssf之外, 要買d咩線 ...
ngotmf 發表於 2019-3-28 17:04

650打lol都夠唔洗買1080Ti咁誇

回覆 9# gigabyte

係 1050ti XD,  650 夠咩? 但我打大團果時會疾,我仲要唔係開全效tim