今代RTX 果然夠垃圾

今代比起上代頻率偏低
以RTX 2070高溫期間跌到19XX (時脈)
一超頻,過熱即輕機
Ram 超得重少過上代
價錢勁貴
我係用STRIX 既O8G 係O8G

我以前張1080 80度 重行到2030
果張仲要係I chill版

所以我話由班礦工 ,加一班不知所謂零售商(識炒價),
再加扮哂野傻老黃,扮唔知炒價,扮厚道
其實咩都係佢搞出來開始,PC遊戲注定失敗,game加爆
Deveno 效能用於加密,遊戲廠商hea做,顯卡愈出愈搵笨

冇錯呀係有人十幾萬買架車,有人一百萬買架車
十幾萬架車打贏一百萬架車,當打平手。
我諗打平手都幾爽

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

玩得 game 多會傷身啦! 大家保重!
Ray-tracing games? VR? Well....
所以我話由班礦工 ,加一班不知所謂零售商(識炒價),
再加扮哂野傻老黃,扮唔知炒價,扮厚道
其實咩都係佢搞出來開始,PC遊戲注定失敗,game加爆
Deveno 效能用於加密,遊戲廠商hea做,顯卡愈出愈搵笨

rock999v 發表於 10/4/2019 00:54

人哋要供樓養女人.... 睇開啲!
覺得 高端嘢 貴 可以 不買, 不需 複雜的理由, 亦不需 陰謀論!
edit:
Just walk away.... dust off your shoes! (Matthew 10:14)

我張2080 Samsung ram係afterburner 到超到1000mhz 算多定少?

via HKEPC Reader for Android

唔係咁老黃邊度有錢買皮褸啊 ?
包容下

ram好唔好超同喺唔喺samsung ram有關...ching睇黎攞到張卡皇
STRIX散熱我睇網上review無你講得咁廢 你喺加電壓oc顯卡? 唔喺點會熱到輕機
顯卡愈出愈搵笨 -> 睇你點諗 先唔好理rtx 性能的確有提升(2070 > 1080) 我認為唔算搵笨

回復 1 #rock999v

又無人攞支搶指住你一定要買,覺得唔值咪無視繼續用手上既顯卡,完!

80度重行到2030
rock999v 發表於 2019-4-10 00:54

就係因為咁先會搞到咁多RMA
壞卡就拎番去整
咁多人拎佢拎當消耗品用, 老黃開善堂呀?

AMD都唔爭氣, 冇競爭就冇進步

先唔好理rtx 性能的確有提升(2070 > 1080) 我認為唔算搵笨
joshuabb 發表於 2019-4-10 10:15

咁又去番2070 同1080 價錢一樣甚至貴d 同埋 "負優化" 尼d問題了.......

回復 9 #crackong

咁咪唔好手多,用開舊driver無事無幹唔好去更新囉