[操作疑難] 而家越出越重料, 使唔使加個支架?

3風扇個d, 又強化背板, 又越黎越密d散熱鰭片, 咁墜手有無師兄有經驗真係會用到彎?
淘x見到有 一款改橫裝但要用接線, 另一款純支架托著張卡
其實我擔心條糟多d

3風扇個d, 又強化背板, 又越黎越密d散熱鰭片, 咁墜手有無師兄有經驗真係會用到彎?
淘x見到有 一款改橫裝但 ...
pc5 發表於 2019-7-29 17:56

冇咩問題,你真係唔放心就買個普通支架就夠

主要應力點O係機箱上螺絲位,唔係條槽上

淘x見到有 一款改橫裝但 ...
pc5 發表於 2019-7-29 17:56

有背板已經冇問題
以前PCB 會有彎既情況,依家高階卡都有背板夾死塊PCB
好難會有彎既情況出現
至於糟位...只要你上實羅絲,糟位應該都唔係食力既點

有背板已經冇問題
以前PCB 會有彎既情況,依家高階卡都有背板夾死塊PCB
好難會有彎既情況出現
至於糟位 ...
bcoobcbco 發表於 2019-7-29 18:20

我用過asus 同sapphire既高階卡,有背板都係彎哂,長用既我始終建議直插或買顯卡托

咁我都係拿拿聲淘返個支架落黎

有背板都只係無咁快彎;一定落支架

淘塊支架lor, 我都覺得用返3-4 年點都會少彎。所以我都加返塊,touch wood 佢開始彎個陣我都有支架頂,d 力落返入機背

via HKEPC Reader for Android

去tb 千斤頂就冇煩惱

我都想買支,最好有現貨即買即用,懶得等寄貨……

我都想買支,最好有現貨即買即用,懶得等寄貨……
samr33 發表於 30-7-2019 18:52

其實 DIY 下, 屋企有好多野可以自製o既...
外賣筷子 x2 + 紙皮 or etc (做 stand + display card 接觸面) + 白膠漿.......